Biri Sizi Takip Ediyor, Aman Dikkat

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından MOBESE sisteminin tanıtımı sırasında kameraların tespit ettiği ilginç görüntü ve kazalar basın mensupları ile paylaşıldı.   

Türkiye genelinde 49 ilde faaliyet gösteren Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Sakarya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde 2 kattan oluşan müstakil bir binada hizmet veriyor. 24 Ocak 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından açılışı yapılarak faaliyete geçen MOBESE sistemi ile şehrin tüm ana arterleri, kavşaklar ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu 47 nokta, 27'si hareketli 63'ü sabit olmak üzere toplam 90 adet kamera ile izleniyor.

4 ayrı noktada kurulan 22 kamera ile ise plaka tanıma sistemi (PTS) işlemleri yürütülüyor. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu, il protokolü ve basın mensuplarına Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından gezdirilen MOBESE merkezinde kaydedilen ilginç görüntüler izlettirildi.

Kaydedilen görüntülerde kaza yaparak savrulan araçlardan, trafik kurallarını ihlal ederek kazaya sebep olan araçlar ile trafiğe kapalı bir cadde içinde faaliyet gösteren iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekiplerinin gelişi yer aldı.   

Sakarya MOBESE projesinde açılışından bugüne kadar görüntü operatörleri 51 asayiş olayı, 8 trafik kazası, 14 çalıntı araç, 5 çalıntı plaka ve 58 trafikten men, 20 Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan araç tespiti yaptı. Ayrıca adli olayların aydınlatılması için ilgili birimlere verilmek üzere 9 olayla ilgili görüntü kaydı yapıldı.   
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]