Birçok sürücü emniyet kemeri takmıyor

Sakarya Emniyet Genel Müdürlüğü\'nün il merkezi ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri uygulamasına yönelik yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı. Buna göre şehir içerisinde sürücülerin yüzde 62’sinin emniyet kemeri taktığı, şehirlerarası yollarda ise bu oranın yüzde 81 olduğu belirlendi.

Karayolu Trafik Güvenliği Statejisi ve Eylem Planı kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü\'ne bağlı Şehiriçi Trafik ve Bölge Trafik Şube müdürlüğü ekipleri şehir içerisinde ve D-100, D-650 karayollarında emniyet kemeri sayımı yaptı. Haftanın perşembe ve cumartesi günleri yapılan emniyet kemeri sayımında ilginç sonuçlar alındı. Buna göre şehir içerisinde sayımı yapılan 14 bin 212 araç sürücüsünden sadece 8 bin 811’inin emniyet kemeri taktığı belirlendi. Yüzde 62’lik bu oran ise şehir içerisinde ölümlerle biten kazalarda etken olduğu ifade edildi.

Şehirlerarası karayollarında yapılan tespitte ise 5 bin 488 aracın sayımı yapıldı. Bu araçlardan 4 bin 75’inin sürücüsünün emniyet kemeri taktığı belirlendi. Bundaki oran ise yüzde 81 olarak gerçekleşti.

Trafik yetkilileri karayollarında hergün onbinlerce aracın seyrettiğine dikkat çekerek şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takma oranının yüzde 81 olmasının sürücüler ve araçta bulunanların güvenliği için risk teşkil ettiğini belirtti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]