Bir Traji Komik Olay Daha!

Adapazarı ilçesinde, Erkin Cıngır'ın (43) plakasını 2005 yılında aldığı mobiletine, 2003 ve 2004 yıllarında otoyol ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 5 kez kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle 115 TL'lik ihbarname gönderildi.

Bir kamu kurumunda çalışan Erkin Cıngır, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün gönderdiği ihbarname kendisine ulaştığında büyük şok yaşadığını vurguladı. Cıngır, "İhbarname ruhsat adresi olan babamın evine gönderilmiş. Tebligat gelince babam beni telefonla aradı. 'Otomobilinle otoyoldan ve köprüden kaçak geçmişsin. Haberimiz olmadan araç mı aldın? Bizden mi gizliyorsun?' dedi. Eve gidip ihbarnameyi alınca şok oldum. İhbarnameye göre, mobiletimle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 1 kere, TEM Sapanca gişesinden 2, Adapazarı ve Kurtköy gişelerinden de 1'er kez ücret ödemeden geçmişim. Hatta Sapanca gişelerinden 1 dakika içinde iki kez kaçak geçiş yapmışım. Gecikme faiziyle birlikte 115 TL ceza göndermişler. Ben mobiletimin ruhsatını 2005 yılında çıkardım. Kaçak geçiş cezaları 2003 ve 2004'de kesilmiş. Nasıl oluyorda plaka çıkmadan önce ceza kesiliyor. Anlamış değilim. Benim mobiletimle otoyolu ve boğaz köprüsünü kullanmamın imkanı yok. Küçük motosikletlerin otoyol ve köprüye çıkışı yasak. Motorum bu kadar yolu zaten gidemez. Traji komik bir durum." diye konuştu.

Daha önce hiç gitmediği İstanbul'da traktörü ile köprüden kaçak geçiş yapan bir çiftçiye gönderilen cezayı gazete ve televizyonlardaki haberlerden takip ettiğini anlatan Cıngır, benzer bir olayın kendisinin başına geleceğini hiç düşünmediğini dile getirdi.

Karayolları'nın tebligatı göndermeden önce plakanın hangi araca ait olduğunu kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Cıngır, "Otoyol ve köprüleri kullanması yasak olan araçlara kaçak geçiş cezası gönderiyorlar. İhbarname göndermeden önce plakanın hangi araca ait olduğu kontrol edilse gerçek ortaya çıkacak. Birileri plakamızı kullanarak devleti zarara uğratıyor. Biz suçsuzluğumuzu ispat etmeye çalışıyoruz. Boş yere zamanımızı harcıyoruz." dedi.

Yedi yıl önceki bir cezanın yeni tebliğ edilmesinede bir anlam veremediğini kaydeden Cıngır, hatanın düzeltilmesi için gerekli yerlere müracaat edeceğini söyledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]