Bir Saatte Sigarayı Bırakma Fırsatı!

Sakarya'da faaliyet gösteren Sigara Bırakma Merkezi, bir saatlik uygulamanın ardından tiryakilerin sigarayı bırakmasını sağlıyor.  

Sigara Bırakma Merkezi, tiryakilere sigara bırakma imkanı sağlıyor. Yeni uygulamaya başlanan yöntemle sigarayı bırakmada başarılı olunduğu belirlendi. Özel Bilge Hastanesi'nde görevli psikolog Ümit Çiftçi, sigara bırakma yönetimiyle ilgili olarak, "Sigaranın bıraktırılmasında üç aşamalı çalışma gerekmektedir. Kişinin sosyal bağımlılığı, psikolojik bağımlılığı ve fiziksel bağımlılığı bulunmaktadır. Sosyal bağımlılık da arkadaş ve iş ortamı çok önemli. Fiziksel alışkanlıklar çözüme ulaşırken psikolojik bağımlılığı da ele almamız gerekir" dedi.

Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alışkanlık veya bağımlılık durumunda kulaktaki bağımlılık noktaları uyarılarak organizmanın yüksek oranda endorfin üretimi sağlanır. Bu mekanizmanın avantajını kullanarak auricolotherapy ile sigara bağımlılığından kurtulmak mümkün."

Sigara bağımlısı ile bağımlılık seviyesi ve bırakma isteğini tespit etme amaçlı bir ön görüşme yapıldığını anlatan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: "Bu görüşme sonrasında Sigara Bırakma Merkezi yetkilisi, bağımlının uygulamada başarılı olacağına kanaat getirdiği takdirde uygulama başlar. Bir saatlik uygulamanın ardından bağımlının vücudu sigara bırakmaya hazır hale getirilir. Uygulamayı takiben danışmanların desteği başlar. Sigaradan kurtulmak isteyen kişi danışmanlarla görüşerek sigara ile olan savaşına tam olarak hazırlanır. Sigara Bırakma Merkezi sigara bağımlısını periyodik olarak takip eder."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]