Bir Öğretmenler Günü Daha Böyle Kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler Günü ilimizde düzenlenecek programlarla kutlanacak.

1981 yılından bu yana ülkemizde 24 Kasım’da kutlanmaya başlayan Öğretmenler Günü nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek. Saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak kutlamalarda saat 09.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve Öğretmenler Vali Hüseyin Atak’ı makamında ziyaret edecekler.

AFA’da Kutlama Programı

AFA Kültür Merkezi’de saat 10.15’te başlayacak programda Adapazarı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Öğretmenler Günü programı sunulacak. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Stajyer Öğretmenler yemin edecek.

Öğretmen Günü’yle ilgili şiirlerin okunacağı programda Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladığı Öğretmenler Oratoryosu’nu sunacaklar ve ardından yine Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu şarkılarını seslendirecek. AFA’daki program, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin gezilmesiyle sona erecek.

Ernaz’da Öğretmenler Gecesi

Öğretmenler Günü nedeniyle bu yıl ikincisi düzenlenen Öğretmenler Gecesi Ernaz Tesisleri’nde yapılacak. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Eğitimciler Derneği işbirliğinde düzenlenen gece saat 19.00’da başlayacak. Milli Eğitim eski bakanlarından TBMM Milli eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Sağlam’ında katılacağı gecede eğitim gönüllüsü hayırseverlere şükran plaketi verilecek. Eğitim camiasının bir araya geleceği Öğretmenler Gecesi’nde sanatçılar İbrahim Sadri ve Yücel Arzen güzel eserlerini eğitimciler için seslendirecekler.

Yazıcı’dan Kutlama Mesajı

İl milli eğitim müdürü Murat Yazıcı öğretmenlik mesleğinin kutsal ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna vurgu yaparak “Öğretmenlerimiz için yapılacak her şey toplumumuza kat kat fazlasıyla geri dönecektir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle en güzel şekilde vurgulamıştır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarı diliyorum.” dedi.


 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]