Bir gün ara verecek tekrar dönecek

Sakarya'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde 2 3  cm olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 20 25 cm ye ulaştı. Bu gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek olan kar yağışının, perşembe gününden itibaren tekrar başlayarak haftasonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Şehirde kar yağışı en çok yüksek kesşmlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 20 25 cm yi bulduğu bölgelerde ekipler karla mücadele ve tuzlama çalışması yapıyor. Meteoroloji Genel Müdrlüğü'nün son hava tahmin raporlarına göre, kar yağışının bugün de etkili olması bekleniyor. Yarın parçalı bulutlu bir hava beklenirken, 21 Ocak Perşembe 22 Ocak Cuma ve 23 Ocak Cumartesi günü için kar yağışının tekrar etkili olacağı tahmin ediliyor. 

 

 

 

Sakarya'da 2 gündür etkili olan kar yağışı, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla hissettiriyor.

Şehri etkisi altına alan kar yağışları etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağışlar, özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinin en yüksek kesimlerinden biri olan Serdivan tepesinde kar yağışı aralıklarla etkisini arttırırken, görüş mesafesinin düşmesi sürücülere zorlu anlar yaşatıyor. Karla mücadele ekipleri ise yollarda temizleme ve buzlama çalışmaları yapıyor. Akşam saatlerinde de etkili olması beklenen kar yağışının gece saatlerinden itibaren etkisini azaltacağı bildirildi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde de etkili olan yağışlar ortaya görsel bir şölen sunuyor. Sapanca Gölü'nün beyaz örtüyle bütünleşmesi ortaya muhteşem görüntüler çıkarıyor.

İşte o görüntüler...
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]