Bir Evi Birden Fazla Kişiye Satan Müteahhid Konuştu

Sakarya'da, yapı ortaklığına fazladan üye yaparak para topladığı ve aynı daireyi birkaç kişiye birden sattığı iddiasıyla tutuklanan müteahhidin başkanlığını yaptığı yapı ortaklığının üyeleri düğün salonunda bir araya geldi.

Ödemelerini yapmalarına rağmen dairelerini teslim alamayan yüzlerce üye, müteahhidin vekalet verdiği Uğur Kaya'dan sorunun çözülmesini istedi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Çevre Kent Konut Yapı Ortaklığı'nın Başkanı Nedim A'nın vekaletini alan Uğur Kaya, Ozanlar Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda üyelerle bir toplantı yaptı. Yüzlerce üyenin katıldığı toplantıda Kaya, konutların durumuyla ilgili üyelere bilgi verdi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda polis olay çıkmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.

Uğur Kaya, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, üye sayısında bir fazlalığın bulunmadığını iddia etti.

1000 Kişiye Yetecek Kadar Arsa Var

Fazla olarak gözüken 105 üyenin dairelerini 2010 ve 2011 yıllarında teslim almak üzere imza attığını kaydeden Kaya, "Burada yaşanan sorun fazla üye var mı? Yeterli arsa var mı? Aslında herkese yetecek kadar arsa var. Üye sayısında da bir fazlalık yok. Fazladan 105 kişi görünüyor ama bunlar 2010 ve 2011 yılında dairelerini almak için imza atmışlar. Bazı arsalar yeşil alana girmiş. Bir arsa bulunarak arsa açığı kapatılabilir. Dairelerde bodrum katı olmasa bin kişiye yetecek kadar arsa var." dedi.

288 dairenin belediyeden alınmış ruhsatının bulunduğunu ifade eden Kaya, öncelikle bu dairelerin tapularını çıkartacaklarını dile getirdi.

Kişileri Bankaya Yönlendireceğiz

Kaya, şunları söyledi; "Tapular çıktıktan sonra dairelerin bayındırlık birim fiyatına göre gerçek değerini belirleyeceğiz. Kişileri bankaya yönlendireceğiz. Toplanan paralarla belediyeye ruhsat yapı harçları ödenerek kat ittifak tapuları çıkacak. Bunu da profesyonelliğe dökerek banakadan paranın yaptırım gücünü kullanarak daireleri hızla teslime edeceğiz.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]