Binali Yıldırım, Pamukova'ya Geldi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık Müsteşarı Ahmet Habip Soluk, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Karayolları İstanbul Bölge Müdürü İsmail Kartal, Bakanlıktaki bazı görevliler ve basın mensupları ile beraber özel bir otobüsle Pamukova’ya gelerek bölünmüş yol yapım çalışmaları ile Pamukova ilçe geçişi, alt geçit çalışmalarını denetledi, ilgililerden brifing aldı.

Yıldırım, İlçe Sınırında Karşılandı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; Pamukova Kaymakamı Abdullah Demir, Garnizon Komutanı Jan.Bnb.Hakan Demirörs, belediye başkanı ve yerel seçimlerde AK Parti Pamuokova Belediye Başkan adayı Hikmet Ferudun Turan ile diğer yöneticiler tarafından ilçe sınırında karşılandı. Bakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler önce Mekece’de kurulu bölünmüş yol şantiyesine geldiler.

Bakan Yıldırım Çalışmalar Hakkında Brifing Aldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yol yapım şantiyesinde Karayolları İstanbul Bölge Müdürü ve yol yapımını üstlenen müteahhitler çalışmalar hakkında geniş bilgi verdiler. Adapazarı - Bilecik arasında hızlı bir şekilde yapımı süren bölünmüş yolun bitmek üzere olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yol yapımını üstlenen müteahhitlerden çalışmaların mayıs ayı sonuna kadar bitirilmesini ve yolun tümüyle hizmete girmesini istedi. Daha sonra yapılan konuşmalarda çalışmaların Mayıs ayı sonu yada Haziran ayı içinde kesinlikle bitirileceği Bakan Yıldırım’a iletildi.

Başkan Turan Ceviz Ezmesi ikram etti

Pamukova Belediye Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, misafirlere Pamukova’nın meşhur ceviz ezmesi tatlısını ikram etti. Ceviz ezmesini çok beğenen Bakan Yıldırım “Şimdi Gazeteciler, Bakan Ezme yedi “ diye yazarlar şeklinde espri yaptı. YIldırım, Hikmet Ferudun Turan’a ikramı için teşekkür etti.

İkinci Durak Pamukova Dörtyol Kesimi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Mekece şantiyesindeki birifingin ardından belediye başkanı Turan ve kaymakam Abdullah Demir’i otobüse davet ederek beraberce saat 18.00 sıralarında ilçe’nin Dörtyol kesimine geldi.

Çalışmalarını Çok Beğendi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Pamukova içinden geçen bölünmüş yol için yapılacak alt geçitte 4 delme makinesinin çalışmasını görünce “Akşamın bu saatinde, gecenin karanlığında, ışıklar altında makineler haldır haldır çalışıyor. Bu çalışma temposu ile alt geçit çok kısa zamanda biter. Tüm çalışanları kutlarım”.dedi.

Geçit Hakkında Bilgi Aldı, Bilgi Verdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hikmet Ferudun Turan, Kaymakam Abdullah Demir, çalışma alanında proje üzerinde incelemelerde bulundular. Başkan Hikmet Ferudun Turan’ın alt geçit yapılması konusunda büyük etken olduğunu belirten Bakan Yıldırım “Pamukova Dört yol’a 400 metre uzunluğa erişecek alt geçit yapılıyor. Çalışmalar çok hızlı. Alt geçidin yanı sıra üst dönüş yolu ve yan yollar ile birlikte toplam 6 şerit olacak. Pamukova için yakışanı yapıyoruz. Göreceksiniz harika bir eser olacak” dedi.

Belediye Başkanını Kutladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adapazarı-Bilecik yolu dahil yakın çevrelerde ana arter yollarda ilk alt geçişin Pamukova’ya yapıldığını hatırlatan gazetecilere “Evet tespit doğru. Bu yolda ve çevrede ilk alt geçit Pamukova’ya yapılıyor. Belediye başkan Hikmet Ferudun Turan bey gece geç saatlere kadar buradaki çalışmaları denetliyor ve işin çok hızlı gitmesini sağlıyor.Kendisi 5 yıldan beri yaptığı Belediye Başkanlığında Pamukova’yı modern ve yaşanır kentlerin arasına sokmayı başardı. Şimdi yeniden aday. Kendisinden 5 yıl daha böylesine başarılı çalışmalar dilerim. Bizde durmak yok hizmete devam “ dedi.

İstanbula Gitti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte özel otobüsle İstanbula gitti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]