BİLSEMli Annelerden Önemli Bir Çalışma Daha!

Sakarya BİLSEM'de Destek eğitimi gören öğrencilerin Annelerinin BİLSEM'e ve orada eğitim gören öğrencilerin eğitim sürecine destek vermek amacıyla 2008 yılından itibaren “BİLSEM ANNELER PLATFORMU” adı altında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

23 Mayıs 2009 tarihinde Serdivan Doruk Et Lokantasında kahvaltılı toplantı düzenleyen “BİLSEM ANNELER PLATFORMU”  Pedagog Sedat DEMİR’İ misafir etti. BİLSEM velilerinin yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı seminer toplantısında, konu ‘‘BİLSEM öğrencilerinin sorunları ve çözüm önerileri’’ oldu.  Seminer öncesi, BİLSEM Anneler Platformu adına BİLSEM Aile Birliği Başkanı SİBEL KARAKAYA açılış konuşmasını yaptı.


Konuşmasında BİLSEM’den destek eğitim alan öğrencilerin velilerinin yaşadığı problemlerin ortak olduğunu, bu problemlerin çözümünde profesyonel yardım alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki yönetici ve öğretmenlerin özverili çalışmalarına da destek vermek istediklerini ifade etti.

Seminer Toplantısına katılan Merkez Müdürü Sıtkı DİLMAÇ ise: velilerin farlı platformlarda verdikleri desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçen BİLSEM Annelerini kutlayarak teşekkür etti. Kahvaltının ardından Pedagog Sedat DEMİR velilere seslenirken,  özellikle öğrencilerin yetenek ve zekâlarına uygun eğitilmelerinin önemi üzerinde durdu. Bu yaklaşımın bütün öğrencilere yayılması gerektiğini söyledi. Çocuk eğitimi konusunda velilerin zaman zaman yanlış uygulamalarına şahit olduğunu, bunun da hem öğrencinin başarısının üzerinde hem de aile içi iletişiminde olumsuzlukları beraberinde getirdiğini söyledi. 

Bu problemlerin çözümü konusunda katılımcılara önemli uyarılarda bulundu. Bütün çocukların saygıdeğer olduğunu, bunu da çocuklarımıza hissettirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Seminer Toplantısı BİLSEM Anneleri tarafından konuşmacıya takdim edilen çiçek ile sona erdi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]