BİLSEM'den, Türkiye birinciliği

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında final sergisine katılan BİLSEM öğrencilerinin projesi ilk 50 proje arasında yer alarak Türkiye Birinciliği kazandı.

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Zeliha Çelik danışmanlığında öğrenciler Ayşe Aleyna Akdemir ve İlker Peksöz tarafından hazırlanan “ Titreşen Moleküllerle Çevre Dostu Enerji” adlı proje alanında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden alan Bilsem öğrencileri yaptıkları projeyle geleceğin alternatif yakıtı olan hidrojeni, buldukları farklı yöntemle su moleküleri içerisindeki atomların hareketliliğini artırarak iki kat verimle üretmeyi başardılar. 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenen finalde Sakarya’yı başarıyla temsil eden Sakarya Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerini, Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Çelik ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’de yalnız bırakmadı. Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Özten Türkiye 1’incisi öğrencilerle birlikte TBMM’de Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ü ziyaret etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 81 ilden 42 binden fazla projenin katıldığı yarışmanın final sergisinde Sakarya’yı Türkiye Birinciliği kazandıran Bilim ve Sanat Merkezi’nin yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ederek, bu başarıların ilimizdeki tüm eğitim camiasına güzel bir örnek olmasını diledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]