Bilişim sektöründe birlik çalıştayı SATSO'da yapıldı

Bilişim Sektörünün tek çatı altında birlikte hareket etmesi için ilk adım Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'nda (SATSO) atıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 31. Meslek Komitesi tarafından organize edilen “Bilişim için Sektör Birliği Çalıştayı” SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıya ayrıca 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Necmettin Kırık, Komite Başkanı Murat Korkmaz Komite Üyesi Enes Sevindik ve ilimizde telekomünikasyon ve bilişim sektöründen üyeler ile Eskişehir TSO, Gebze TSO, Kocaeli TSO İstanbul TSO gibi farklı illerin TSO temsilcileri de katıldı.

Çalıştaya Bilişim Sektörü Sorunları konusunda detaylı bilgiler vermek üzere MARBİLTEK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Bulat, Yerli Yazılım-Güçlü sektör konusunda BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Sektör Birliği çalışmalarında gelinen son durum hakkında ise İTO-Bilgi Teknolojileri Meslek Komite Üyesi Erkin Fındık konuşmacı olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak dünya ile rekabetin bilişim dünyasında var olmaya bağlı olduğunun bilincinde çalışmalar yürütüyoruz. Ortağı olduğumuz Sakarya TEKNOKENT, çalışmalarıyla ülke çapında dereceler alırken Sakarya ilindeki işletmelerin henüz Teknokent’ten yararlanma durumunu değerlendirmekte olduğunu görüyoruz. SATSO bu anlamda kendi bünyesinde de 5 yıldır birim oluşturmuş ve işletmelerimize desteğini sürdürmüştür. Son olarak Bilişim Sektörü Meslek Komite temsilcileri bu değerli çalıştayı düzenleyerek konunun önemine dikkat çekmektedirler. Ülkemizin bilişim sektörünün gelişimi ve dış dünyaya açılması ancak katma değerli hizmetlerin üretiminden ve bunun oluşturacağı sermaye birikiminden geçiyor. Bunu sağlamanın en temel koşullarından birinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği\'ne (TOBB) bağlı olarak faaliyet gösterecek bir Bilişim Sektör Birliği olduğuna inanıyoruz. Böyle bir mesleki örgütlenme yapısı, sektörün temsil gücünü artacaktır. \'Bilişim için Sektör Birliği\' Çalıştayı’nın önemli kararlara imza atacağına inanıyor, toplantının yararlı geçmesini diliyorum” dedi.

Çalıştay’da bilişim sektörünün, Türkiye’nin en büyük ekonomik sorunu olan cari açık noktasında İthalata bağlı olmadan ihracat yapabilme yeteneği sağlayan son derece önemli bir sektör olduğu belirtildi. Türkiye Bilişim Sektörü içinde Bilgi Teknolojileri Pazarının büyüklüğünün 8,75 milyar dolar olduğunu belirten konuşmacılar, bilgi teknolojileri pazarının yüzde 23’ünü yazılım sektörünün oluşturduğunu belirterek, bilişim pazarının önemine değindiler. Dünyadaki yazılım pazarının büyüklüğü göz önüne alındığında cari açığı negatiften Pozitife en hızlı döndürecek tek sektör olduğunun da altı çizildi. Çalıştay sonunda bilişim sektöründe birlik oluşturulması ve ulusal anlamda ortak etme kararı alındı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]