Bilim adamlarının çalışmalarını çalmak istediler

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2. ve 3. dünya ülkelerinde bilimsel faaliyet yürüten bilim adamlarının çalışmalarını çalan Mali ve Kamerun asıllı oldukları ve Fransa’da yaşadıkları öğrenilen 2 kişiyi yakaladı.

Şahıslar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Van’da geçici olarak ikamet eden daha sonra Sakarya’ya gelen mülteci konumunda bulunan İranlı mucit Dr. Ali M., nano teknoloji temelli çalışmalarda bulunurken, kendisine sanal ortamda ulaşan şahıslar, Ali M.’nin çalışmalarının bir kısmını satın almak istedi. İstanbul\'da bir otelde gerçekleşen buluşmada şahıslar, Ali M.’ye ABD’nin Irak Savaşı esnasında Irak’ta bulunan askerleri için gönderdiği özel solüsyonlu dolar yapmaya yarayan malzemeleri vererek bu malzemelerin içeriğini bulmasını istedi. Sakarya’da ikamet eden Ali M. de Sakarya’da çalışmalara başladı. Mali ve Kamerun asıllı 2 kişi Ali M.’den bilgileri almak için Sakarya’ya geldiğinde bir ihbarı değerlendiren emniyet ekipleri 2 şahsı şehirlerarası otobüs terminalinde yakaladı.

Şahısların ABD\'deki bir üniversitede öğretim elemanı olan bir şahısla bağlantılı olduğu ve ele geçirilen çalışmaların ABD\'de işlenerek piyasaya sahte dolar sürmek istenildiği öğrenildi. Yakalanan şahıslar, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

İşte İranlı mucitin başarıları

Ali M.’nin \'Kendi Kendine Şarj Olan Elektrikli Araç\', \'Transmisyon Aracılığıyla Cadde Aydınlatma Tasarımı\' gibi projeleri bulunuyor. \'Kendi Kendine Şarj Olan Elektrikli Araç\', \'Kimyasal Kompost Yöntemiyle Çöpten Geri Dönüşüm\', \'Polis Dedektör Sistemi\', \'Transmisyon Aracılığıyla Cadde Aydınlatma Tasarımı\', \'Mikroskop Video Tasarımı\', \'Pet ve Kaplardan Geri Dönüşüm Tasarımı\', \'LED\'i En Az Enerji İle Kullanmak\' adını verdiği projelerle Rusya ve Sırbistan’dan altın, bronz ve gümüş madalyalarla dönen Ali M., son olarak Almanya’dan da gümüş madalya kazanmıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]