Bilim Adamları Bayraktepe'de

17. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, Sakarya Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye 417 bilim adamı katıldı, 217 bildiri sunuldu.

417 bilim adamı

Ana teması "Cumhuriyetin 85. Yıl ve İlerisinde Eğitim Öğretim Programları" olan kongrenin 2. gününde Hendek Belediyesi Rasimpaşa Kültür Merkezi´nde "İlköğretimde Uygulanan Yapılandırmacı Eğitim Programları Çerçevesinde Öğretmen ve Öğrenci Profilleri" konulu bir panel düzenlendi. Panelin başkanlığını Prof. Dr. S. Çetin Özoğlu yaptı. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Nuray Sungur, Prof. Dr. Ayhan Aydın, Prof. Dr. Fatma Gök, Prof. Dr. Battal Aslan ve Prof. Dr. Erdoğan Başar katıldılar.

217 bildiri

Konuşmacılar; "Türk Eğitim tarihini tarihi ve felsefi temelleri", "İlköğretim Programlarında Alternatif Yaklaşımlar", "Türk Eğitim Sisteminde Yapılandırmacı Yaklaşımın Temel Felsefesi", "Cumhuriyetten Günümüze Türk Eğitim Sistemindeki Değişimin Dinamikleri" ve "Küreselleşmenin Eğitimdeki Yansımaları" gibi konular üzerine bilgi verdiler. Panel başkanı Prof. Dr. S. Çetin Özoğul´da, özellikle ilköğretim kademesinde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve bu sorunların çözümü için çeşitli önerilerde bulundu.

Bayraktepe'de iftar

Panel sona erdikten sonra katılımcılar Hendek Belediyesi´nin konuğu olarak Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri´nde iftar yemeğine katıldılar. Yemeğe katılan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, böyle önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Eğitimin önemini kavramış ve ilçemizin gelişme yönünü eğitime çevirmiş bir ilçe olarak bilim yuvası olma yolundaki gayretimiz hiç durmadan devam edecektir" dedi.

Katılımcılar, yemekten sonra canlı müzik eşliğinde şarkılar söyleyerek, kongre programının getirdiği yorgunluğu atma fırsatı buldular.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]