Bilgi Evi'ndeki çocuklar için "Akıl oyunları" sınıfı açıldı

Adapazarı Belediyesi Bilgievi, öğrencilerin eğitimine ve zekâsına büyük katkısı olan akıl oyunları sınıfını açtı.

 Açılışa Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcıları Erol Aydın, Rıdvan Sezer Birim Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Akıloyunları açılışında çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Süleyman Dişli, “Geleceğin kahramanları gençlerdir. Onlara yapılan hizmet paha biçilemez. Öncelikle eğitimin temelinde çocuğun iyi tanınması yatar. Çocuklara milli eğitim müfredatına uygun oyunlar ile problem çözme alışkanlığı ve hiç sıkılmadan eğlenerek öğrenme alışkanlığı kazandırılıyor. Bizler Bilgi evini açtığımız günden bu yana burada verilecek eğitimin çok önemli olduğundan çocukların buradan bir an bile uzaklaşmaması sağlamak için ilgilerini arttıracak hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Bu oyunlarla öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlıyoruz”dedi.

Öğrencilerle oyun oynayan Başkan Dişli, “Yeni oluşturduğumuz ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Burada eğitim görmek isteyen tüm öğrencilerin kontenjan sıkıntısı yaşamamsı için uğraş veriyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer de, burada oynanan oyunların çocuklara zihinsel ve üretici zeka açısından önemli olduğunu belirterek “Akıl oyunları öğrencilerin okul başarısını arttırdığı gibi düşünce becerilerini, farkındalık, grup bilinci, görsel algı, ayırt etme, üretkenlik, deneme yanılma ve etkili iletişim özelliği de kazandırıyor’’dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]