Bilgi evinde çevre günü etkinliği düzenlendi

Adapazarı Belediyesi Bilgi Evi ve Kütüphane Müdürlüğü tarafından Bilgi Evi’nde 5 Haziran Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik Müdürlüğü ve Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün de katkılarıyla yapılan etkinlikte Bilgi Evi öğrencileri çiçek ve ağaç dikti. Temizlik Müdürlüğü ekipleriyle çevrede mıntıka temizliği de yapan öğrencilere ağaç dikiminde de Zabıta Müdürlüğü çalışanları yardım etti.

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer de, öğrencilerle birlikte ağaç dikti. Başkan Yardımcısı Sezer, ağaç dikme töreninden sonra öğrencilere çevreyi korumaları konusunda nasihatte bulunarak, “Bu ağaçları diktiniz sonra da onların büyümelerine katkı sağlamak için düzenli olarak sulamanız gerekiyor. Doğamız bize sadece atalarımızdan miras değil gelecek nesillerin emanetidir. Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur” dedi.

Belediye olarak en hassas oldukları konu arasında çevrenin geldiğini belirten Sezer, “Tek bir güne sıkıştırdığımız çevre hayatımızın en büyük bölümünü oluşturuyor. O nedenle çevremize duyarlı olmalıyız” diye konuştu. Sezer, öğrencilere çevreyi kirleten büyüklerini gördüklerinde uyarmalarını istedi. Bilgi Evi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğu yaşadı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]