Bilgen:"Kombilerinizin kış bakımını unutmayın"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) İklimlendirme Sistemleri ve Sıhhi Tesisatçılar Meslek Komitesi Üyesi Adem Bilgen, kış aylarına girmeden yapılan kombi bakımlarının yakıt tüketimini azaltacağını söyledi.

Bilgen,yaptığı açıklamada, kombi bakımı sırasında filtre temizliğinin önem taşıdığını anlattı.

"Kışa girmeden yapılan kombi bakımları, yakıt tüketimini azaltacaktır" diyen Bilgen, şöyle devam etti:

"Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız, bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olmaktadır. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekmektedir çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olmasından dolayı da sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır."

"Kombi bakımlarını yetkili servisler yapmalıdır"

Gaz enjektörlerinin uzun süre kullanılmaması durumunda örümceklerin zamanla yuva yapabildiğine işaret eden Bilgen, bunun da bozuk yanmaya sebebiyet verdiğini vurguladı.

İnsanların kombi bakımlarını kendi başlarına yapamayacağını vurgulayan Bilgen, "Bakım işleminin yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekir çünkü gaz, yanlış kullanıldığı zaman tehlikelidir. Bunu da yetkili, ehil kişilerin yapmasında fayda vardır" şeklinde konuştu.

Piyasadaki kombilerin birbirine yakın üretildiğini, belli kalite standardının yakalandığını ifade eden Bilgen, çok ucuz kombi bulunmadığını ancak tek eşanjörlü (ısı değiştirici) kombilerin, çift eşanjörlülere göre daha uygun olduğunu söyledi.

Yoğuşmalı kombi kullanımı artacak

"Önemli olan, aldığınız ürünün garantisi ve servisinin yaygınlığıdır" diyen Bilgen, "Kışın ortasında arıza yaptığında zamanında hizmet alabilmek açısından bu önemlidir. Vatandaşlarımızın aldığı cihazların mutlaka yetkili servislerinin olmasına dikkat etmeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.

Yoğuşmalı kombilerin gelecekte sıklıkla kullanılacağına dikkati çeken Bilgen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kombilerin bacasından çıkan yanmış gazların sıcaklığı çok fazla. Yoğuşmalı kombiler, 30-50 derecede yanar. Bu şekilde dışarıya daha az yanmış soğuk gaz atmaktadır. Ayrıca, yanan gaz yüzeye çarptırılıp sıcaklığı alınarak dönüşümü sağlanmaktadır. Bu da hem ucuz yakıt açısından bize geri dönmektedir hem de dışarı attığımız zehirli gazları azaltmaktadır."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]