Bıçaklı saldırıda sakat kalan genç 10 aydır adalet arıyor

Sakarya’da 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak için evinden çıktıktan sonra 4 kişinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğrayan ve 3 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren İdris G. (28), dışarıda elini kolunu sallayarak gezen failler hakkında 10 aydır dava açılmaması ve mahkemeye çıkarılmamasına tepki gösterdi. Bacağını sakat bırakanların bir gece nezarette kaldıktan sonra serbest bırakıldığını aktaran 28 yaşındaki genç “Adalet arıyorum” dedi.

Korucuk mahallesindeki evinden 30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimlerde oy kullanmak için okula doğru giderken 4 kişinin önünü kestiğini ve para istediğini belirten İdris G., para vermeyince bıçak ve sopalarla saldırıya uğradığını ve 7 yerinden bıçaklandığını söyledi. İdris G. o dehşet dolu dakikaları şöyle anlattı: “Cumhur isimli kişi önce sol bacağımdan bıçağı iyice sokup çıkardı. Diğer bacağımdan da 3 kez bıçakladı. Ondan sonra kulağımın arkasını kesti. Boynumu da keseceklerdi montumu bıraktım kaçtım. Daha sonra kendimden geçmiş, bayılmışım. Beni öldü diye bırakmışlar. 30 lira paramı aldılar.“

Çok kan kaybetmesi sebebiyle mahalleye başka bir vaka için gelen ambulansın diğer hastayı bırakıp kendisini hemen hastaneye götürdüğünü, ameliyata alındığını ve 6 saat ameliyatta kaldığını ifade eden İdris G.: “6 saat ameliyatta kaldım. O kadar çok kan kaybetmişim ki 12 ünite kan vermişler. Ana damar, sinirlerim kesilmiş. 3 gün yoğun bakım, 3 gün de servis bölümünde yattım. Sol bacağımı da bükemiyorum sakat kaldı. Doktor iki yıl çalışamayacağını söyledi. Ben 2 sene boyunca çalışamayacağım. Ben ne yapayım. Psikolojim bozuldu, gece gündüz bu olay gözümün önüne geliyor. Artık unutmak istiyorum, unutamıyorum. Bu kolay kolay unutulacak olay değil.“ diye konuştu.

\'Ben can çekişirken beni bıçaklayan 10 aydır dışarda geziyor\'

Kendini bıçaklayan kişinin o gün gözaltına alındığını ve bir gün nezarette kaldıktan sonra ertesi gün salıverildiğini anlatan İdris G., can güvenliklerinin olmadığını vurguladı. Şahıslardan davacı ve şikayetçi olduklarını, ancak 10 aydır dava açılmadığını ve mahkemeye çıkarılmadıklarını dile getiren İdris G., şunları kaydetti: “10 aydan beri mahkeme başlamıyor. Niye başlamadığını da biz bilmiyoruz. Beni bıçaklayan 10 aydır dışarıda geziyor, niye dışarıda geziyor. Biz korkuyoruz. Beni bıçaklayan kişinin ablasıyla aynı binada oturuyoruz. Karşılaştığımızda ya o beni öldürecek ya da ben onu öldüreceğim. Evimize gidemiyoruz. Ben yoğun bakımda can çekişirken hayat mücadelesi verirken beni bıçaklayan şahıs dışarıda geziyor, saldılar yani. Ben adalet istiyorum. “

Eşinden yıllar önce ayrılan ve çocuklarını tek başına büyüten anne Şadiye K. ise, oğlu için adalet aradıklarını söyledi. Şadiye K. “Çocuğumu öldü diye bırakmışlar. Ama çocuğum sakat kaldı. 10 aydan beri mahkeme olmuyor, bu çocuk dışarıda geziyor. Evimize rahat gidip gelemiyoruz. Karşılaştıkları zaman birbirine öldürecekler. Ben adalet istiyorum 10 aydan beri mahkeme olmaz mı? Oğlumu bıçaklayan şahıs bir gece nezarette kaldı sabah savcılık serbest bıraktı.“ diye tepkisini dile getirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]