Beton mikseri yüksek gerilime çarptı: 1 yaralı

Adapazarı ilçesinde, beton mikserinin borusu inşaata beton döktüğü sırada evin üstünden geçen yüksek gerilim tellerine çarpınca bir kişi yaralandı.

Adapazarı\'nın Maltepe Mahallesinde bir inşaatta beton döktüğü sırada beton mikserinin borusu yüksek gerilim hattına çarptı. Çarpma sonucu inşaatta çalışan usta Şefik Karabalık hafif yaralanırken, inşaatın yanında bulunan evde yangın çıktı. Durumu gören vatandaşlar 110 ve 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. İnşaatta hafif yaralanan Şefik Karabalık, 112 ekiplerince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu sırada evin içinde çıkan yangını Sakarya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri söndürdü.

Evinde büyük hasar oluşan Nejat Nejdet Ersin şunları söyledi: “Yan taraftaki inşaatta beton döküyorlardı. Beton mikserinin borusu yüksek gerilime değince yan taraftaki benim evin elektrik tesisatı alev aldı. Çeşitli yerler patladı. Aspiratör tutuştu. Elektrik panosu ve kombi gitti. Ben o an merdivenlerdeydim. Bir patlama duydum ve baktım benim aşağıda girişteki duvarlar inmiş yere. Tabi yan tarafta bir yaralı olduğunu duyunca ona yardıma koştum. Kendi evimde yangın çıktığını komşular haber verdi. Evden duman çıkıyor diye. Tekrar içeri girdiğimde aspiratörün tutuştuğunu gördüm. Bunu kendi imkanlarıyla söndürdüm. Tekrar dışarı çıktığımda ev tekrar alevlenmiş onu da itfaiye söndürdü”
Yangınla ilgili polis soruşturma başlattı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]