Beşiktaş Deresi, künke bağlandı!

Geyve İlçesi\'nde bulunan bir taş ocağının içinden geçen derenin doğal yapısı bozularak ocak kısmı da künk içine alındı. Taş ocağında daha rahat çalışmak için yapılan derenin kanalizasyon benzeri yöntemle üstünün kapatılması çevrecilerin tepkisine sebep oldu.

TEMA Geyve Temsilcisi ve Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan, taş ocağının yaptığının çevreye, doğaya çok büyük saygısızlık olduğunu söyledi. Akıncı Köyü Beşiktaş Şelalesi ve deresi üzerinde kurulan taş ocağının artık kanun, kural tanımadığını ve çevre tahribatını en üst düzeye çıkardığını savunan Tan; "Bunu çektiğim fotoğraflarla belgeledim. Böyle bir şey daha önce görülmedi. Dere resmen kanalizasyon gibi künkler içine alındı. Ocakta daha rahat çalışmak için yapılan bu durum tam bir çevre katliamı" dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Tan, derenin bir an önce doğal yapısına kavuşturulması gerektiğini belirtti. Taş ocağının kısa bir süre önce bir iktidar milletvekilinin oğluna devredildiğini hatırlatan Tan; "Artık arkalarındaki siyasi güçle, korkmadan doğal dereleri bile kapatabiliyorlar. Bakın fotoğrafta görünüyor, devlet oraya derenin Sakarya Nehri’ne dökülmesi için büyük bir köprü yapmış. Eğer şiddetli bir yağış olursa döşenen bu künkler dereyi taşımada yeterli olmayacak, taşkın meydana gelecek. O zaman ocağın hemen yanında bulunan Eskişehir karayolunda seyreden araçlar büyük risk altına girecek. Belki de Sakarya Nehri\'ne sürüklenecek, can ve mal kayıpları olacak. Dere derhal eski doğal akışına döndürülmelidir." diye konuştu.

Taş ocağından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]