Berna'nın ölümüne neden olan magandaya 26 yıl hapis

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, site içerisinde rastgele ateş ederek evinin yatak odasında bulunan Berna Kurtuldu'nun (26) ölümüne neden olan ve bir kişiyi de yaralayan sanık, 26 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Ü.Y., "Durumu takdir-i ilahi olarak değerlendiriyorum." dedi.

Korucuk Mahallesi İdealkent Sitesi'nde geçen sene 16 Mayıs'ta, aracıyla siteye girmeye çalışırken kapıya çarpan sanık Ü.Y.(41), bu nedenle güvenlik görevlileri ve site yöneticisiyle tartıştı, daha sonra tabancasıyla rastgele ateş açtı. Bu sırada evinin yatak odasında bulunan Berna Kurtuldu'yu başından vurarak ölümüne neden olan Ü.Y., site yöneticisi A.Y.'yi de silahla yaraladı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Ü.Y., yakınları, Berna'nın ailesi ve tarafların avukatları katıldı. Son savunmasını yapan sanık Ü.Y., üzgün olduğunu belirterek, "Savunma yapacak pek fazla bir şey kalmadı. Üzgünüm. Durumu takdir-i ilahi olarak değerlendiriyorum." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı Kasım Sarıteke ise olayda olası kastın olmadığını ileri sürerek, "Sanığın maktule yönelik davranışının değerlendirilmesi sırasında eylemin taksire dayalı olduğunu baştan beri müdafaa ediyoruz. Sanığın özellikleri, silah kullanma alışkanlığı ve içinde bulunduğu durum ve olayın oluş şekli dikkate alınarak maktule yönelik suç nedeniyle değerlendirme yapılmalıdır. Olası kastın olmadığı bu olayda taksire dayalı olarak hüküm kurulması icap etmektedir." şeklinde savunma yaptı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ü.Y.'yi 'olası kasıtla adam öldürme' suçundan 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık ayrıca site yöneticisine yönelik kasten yaralama suçundan 1 yıl 3 ay, güvenlik görevlileri ve site yöneticisine yönelik 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl 1 ay, güvenlik görevlileri ve site yöneticilerinin de bulunduğu gruba yönelik 'hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün, 'silah kanununa muhalefet' suçundan 10 ay hapis ve 600 lira para cezası olmak üzere toplam 26 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi.

ANNE KURTULDU: BAŞKA ANNELER YANMASIN

Adliye çıkışında kararı değerlendiren Berna’nın annesi Nadire Kurtuldu, sanığın daha çok ceza almasını istediğini söyledi. Kurtuldu, şöyle konuştu: "Adalet yerini bulmadı. Daha çok ceza almasını istiyordum. Başka anneler, babalar, kardeşler yanmasın. Bu maganda olmasın. Halen daha yavrum için ağlıyorum. Benim yavrum geri gelmeyecek ama o da cezasını aldı. Çok acı çektim. Yavruma çok ağladım. Ağlamaktan bir gözümü kaybettim. Allah kimsenin başına vermesin. Evlat acısı çok zormuş. Allah düşmanımın başına vermesin. Evladımın toprağına elim değmeden içim rahat etmiyor."

Abla Belgin Kurtuldu ise cezaların caydırıcı olmasını istediğini kaydetti. ‘Berna için 20 yıllık bir ceza verildi ama ölen kişi geri gelmiyor’ diyen Kurtuldu, "Haklı olmamıza rağmen bir buçuk yılın sonunda karar verildi. Bu cezaların caydırıcı olmasını istiyorum. Bu silahların hiçbir şekilde ele alınmamasını istiyorum. Kimse silah kullanmasın. Herkesin içi yanıyor. Herkesin canları yanmasın. Çok daha fazla ceza verilmesini istiyorum. Gönlümden geçen bu. Mahkemenin verdiği karara saygı duyuyorum." şeklinde konuştu.

'Site içinde rastgele ateş açınca, genç kızı öldürdü' haberi için tıklayınız>

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]