Berberlerin pazar tatili kararını mahkeme durdurdu

Sakarya\'nın Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan İlçesi\'nde bulunan toplam 1850 berber için meslek odasının geçen yıl aldığı toplu tatil kararı için Sakarya İdare Mahkemesi AVM\'lerde kuaförlerin Pazar günü açık olmasını gerekçe göstererek, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar ardından Sakarya’da berber esnafı bağlı bulundukları belediyeye başvurarak Pazar tatili için ruhsat almaları halinde Pazar günleri de işyerlerini açabilecek.

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Yıldız, 1 yıl önce kentteki  berber esnaflarının Pazar günleri tatil yapmaları için üyelerden gelen istek üzerine çalışma yaptı. Bu yönde geçen yıl Temmuz ayında yönetim kurulunun aldığı kararı belediyelere bildirince Sakarya’da  berber esnaflarının Pazar tatili ruhsatları iptal edildi.

Bu karara Adapazarı’nda 16 yıllık berber, Recep Bahçeci, Sakarya İdare Mahkemesi başvurup "AVM’lerdeki berber ve kuaförler Pazar günleri de çalışıyorlar" diyerek itirazda bulundu.

İdare Mahkemesi ara kararında berberler odasının Pazar günü tatil için aldığı kararı şehirde bulunan alışveriş merkezlerindeki AVM’ler kuaförler Pazar günü açık olması nedeniyle eşitsizlik ilkesi nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararı belediyeler Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etti. Ancak itirazı inceleyen Bölge İdare Mahkemesi itirazı reddetti.

Mahkemenin kararı uygulanması için belediyelere tebliğ edilirken, Adapazarı Belediyesi başta olmak üzere bazı belediyelerin idare mahkemesinin kararına Danıştay nezdinde itiraz edecekleri belirtildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]