Berberler Odası Genel Kurulu'nda bir ilk

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası\'nın Genel Kurulu Sakarya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) binasında yapıldı.

586 üyenin bulunduğu odada bugün yapılan genel kurulda bir ilk yaşandı. Kurulduğu günden bu yana ilk defa tek adayla genel kurul yapılırken, mevcut Başkan Veysel Yıldız, seçimlere tek listeyle girdi.

Berberler Odası\'nı güzel günlerin beklediğini söyleyen Yıldız, "Bizim bugün seçimlere tek aday olarak girmemizin sebebi, üyelerimize vermiş olduğumuz değer ve yapmış olduğumuz çalışmaların bir ürüdünür. Biz çok çalıştık. Yönetime başladığımız günden itibaren üyelerimizin her türlü sıkıntısında, her türlü ihtiyacında ve sosyal faaliyetlerinde yanlarında olduk. Onlarda bugün seçimlere tek aday olarak girmemizi sağladı.

Hasan Alişan\'dan sert çıkış

Genel kurulda divan başkanlığına seçilen SESOB Başkanı Hasan Alişan önemli açıklamalarda bulundu.

Yönetim kuruluna seçilenlerin hesap verme zorunda olduğunu söyleyen Alişan, "Geçen dönem mevcut yönetim kurulundaki arkadaşlara, 4 yıl boyunca meslek odasını sevk ve idare etme yetkisi verildi. Yani bu meslek odası yöneticiliğini emanet ettiler. Fiilen meslek ve sanatını icra eden bu arkadaşlarımızın görevi bitti. Almış oldukları bu emaneti teslim ediyorlar.  Bu arkadaşlar 4 senedir yapmış oldukları faaliyetlerin hesabını vermek zorunda. Sınıfı geçerlerse tebrik ederiz, eğer geçemezlerse gerekli cezalar uygulanacaktır" dedi.

Kendi bünyelerindeki odaların büyük bir gayretle çalıştığını söyleyen Alişan, "Sakarya\'da ortak akıl diye yola çıkan bazı kişiler, meslek kuruluşlarından kopya çekerek küçük beyinli politikalar üretmeye çalışmaktadır" dedi.

Esnafın sorunu

Hasan Alişan\'ın konuşması sırasında salona giren bir esnaf söz hakkı istedi.

Divan Başkanı Alişan söz hakkı isteyen esnafa dilek ve temenniler bölümünde sorununu dile getirmesini söyledi.

Dilek ve temenniler bölümünde kürsüye gelen esnaf, "Çok sorunumuz var. Anlatsak anlamıyorlar. Ancak baş başa verdiğimiz zaman birbirimizin sorunlarını anlıyoruz. İş yerinde doktor bulundurma zorunluluğu bizi maddi açıdan çok zor durumda bırakıyor. Ben emekli bir esnafım. Günde 5-10 kişiyi tıraş edip eve gidiyorum. Benim yaptığım eğlenme, vakit geçirmedir. Buna göz diker gibi, her konuda küçük esnafın başına dikiliyorlar ve bir takım şeyler istiyorlar. Benim mahallemde 3 tane berber, dükkanını açmıyor. Bizim sıkıntılarımız var bunları dile getiremiyoruz" dedi.

İşte Alişan'ın açıklamaları:
Esnaf sorununu böyle dile getirdi
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]