Belpaş Çalışanlarına Etkili İletişim Semineri

Sakarya Büyükşepir Belediyesi kuruluşu Belpaş çalışanlarına “etkili iletişim, müşteri ilişkileri, hizmette kalite ve verimlilik” semineri verildi.

Doç. Dr. Şaban Kızıldağ tarafından verilen seminerde etkili iletişim anlatıldı. Kızıldağ, 'Toplam Kalite Yönetimi nedir?' sorusunun yanıtını 'insan odaklı yönetim felsefesidir' diye belirterek, “Çünkü bu felsefe insanın mutluluğunu esas alır. İnsan odaklı yönetim felsefesinde mutlu insan; çalışanlarınız, müşterileriniz, ortaklarınız, bayileriniz, tedarikçileriniz ve dolayısıyla toplumdur. Temelinde insan olan bu yönetim felsefesinin modası hiçbir zaman geçmeyecektir. Toplam Kalite Yönetimi bir şemsiyedir ve esnek bir kavramdır. İnsanın mutluluğunu esas alan her türlü yönetim aracı, bu şemsiyenin altına girer” dedi.

Spesifik örneklerle 'Toplam Kalite Yönetimi'ni açıklayan Kızıldağ, zaman zaman anlattığı fıkra ve ilginç anekdotlarla da kendisini dinleyenleri kahkahaya boğdu. Dünyada benzeri olmayan bir takım iletişim ve davranış özelliklerinin Türkiye'de olduğunu söyleyen Kızıldağ, “Kornaya basış sayısı ve yoğunluyla iletişim kuran; yarım ekmek dönerle ayran içerken son lokmayla son damlaları denk getiren; çok beğendiği insanın yeteneklerini betimlerken ağır sözler söyleyebilen; 520 TL asgari ücret ile geçinen ve buna rağmen araba parası biriktirebilen yeryüzündeki tek topluluk olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Kızıldağ, çalışanların kendini ve insanları sevmesi gerektiğini belirterek, “Çalışılan kuruma, alınan maaştan fazlası verilmeli. Mazeret üretmeden çalışılmalı ve yapılacak işler yarına bırakılmamalı. Yarın değil, şimdi yapıyorum mantığını benimseyerek çalışılmalı. İnsanlarla kaliteli iletişim kurulmalı. Belpaş çalışanları kriz yönetimi konusunda bilgili, ciddi ve sorumluluk sahibi, kurumsal kimliğe yakışır şekilde özverili çalışmalıdır. Her bir çalışanımız, belediyenin bir parçası,bir yüzü gibi algılanıyor” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]