Belediye'den tehlikeli atıklara anında müdahale

Erenler Güney Mobilyacılar Sitesi’nde tehlikeli atık ihbarı alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, olay yerine giderek bölgeyi kontrol altına aldı ve atıkları lisanslı bertaraf tesisine gönderdi.

Daire Başkanı Vahit Çomoğlu vatandaşları çevre kirliliğine karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı. Çomoğlu; “Çevre kirliliğine asla müsaade etmiyor ve sıkı denetim uyguluyoruz. Vatandaşlarımız bu tarz durumlarla karşılaştıklarında hemen bize bildirsinler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yaşanabilir bir çevre ve çok daha güzel bir Sakarya hedefiyle hızla çalışıyor, çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor. Erenler Güney Mobilyacılar Sitesi 1294’üncü sokakta tehlikeli atıkların etrafa saçıldığı ihbarı alan ekipler olaya anında müdahale etti. Kirliliğin bulunduğu alanı kapatan ekipler, bölgede kumlama ve talaşlama çalışması gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu; “Tehlikeli atık ve çevresinde kumlama ve talaşlama çalışması yaparak, atıkları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı bertaraf tesisine gönderdik” diye konuştu.
Sakaryalılar'ı çevre kirliliğine karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağıran Çomoğlu; “Tehlikeli atıkları kontrolsüzce doğaya bırakan kişilere karşı sıkı denetim uyguluyor, atıklarla ilgili hemen kontrol ve bertaraf çalışması gerçekleştiriyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu çevreyi kirletenlere asla müsaade edilmeyeceğinin altını çizmişti. Daha yaşabilir bir çevre ve çok daha güzel bir Sakarya için çalışmalarımıza vatandaşlarımızın desteği çok önemli. Çevre kirliliği ile ilgili bir durumla karşılaşan hemşerilerimiz Alo 153 Çözüm Masası’na ve Çevre Denetim Biriminin 291 22 32 nolu telefonuna haber versinler. Unutmayalım ki, çevreye yapılan yatırım, geleceğe atılan büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]