Belediyeden Maytap Patlatmayan Çocuklara Ödül

Akyazı Belediyesi, çocuklara yönelik Kurban Bayramı'nda maytap patlatmama kampanyası düzenledi. Maytap patlatmayan çocuklara ödül olarak çikolata, şeker ve oyuncak verilecek.

Belediyenin çocukları şiddetten uzat tutmak için başlattığı 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası olumlu sonuç verdi.

Akyazı ve çevresinden 6 bin 500 çocuk oyuncak silahını getirip kitap aldı. Türkiye'nin birçok ilinden çocuk da posta ile oyuncak silahını göndererek kitap istedi.

İlgi üzerine, Ramazan Bayramı'nda da maytap patlatmama kampanyası başlatan Akyazı Belediyesi, kampanyayı Kurban Bayramı'nda da sürdürecek. Maytap patlatmayan çocuklara ödül olarak çikolata, şeker ve oyuncak verilecek.

Proje, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin düzenlediği 2008 Yılı Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması'nda 2 başarı ödülü kazanmış, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisine proje Marmara Bölgesi'nde 1. seçilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, maytapların oyuncak silahlardan daha tehlikeli olduğunu belirterek, çocukları maytaptan uzak tutmaya yönelik geçen Ramazan Bayramı öncesi kampanya başlattıklarını, kampanyanın başarılı olduğunu söyledi.

Oyuncak silaha karşı yürütülen kampanyanın başarılı olmasının ardından bu kampanyaya da çocukların destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Yazıcı, şu bilgileri verdi: "Geçen Ramazan Bayramı öncesi başlattığımız maytap patlatmama kampanyasına çocuklar büyük ilgi gösterdi. Ramazan Bayramı'nı genelde sükunet içinde geçirdik. Eskiden olduğu gibi her sokakta maytap patlatan çocuklar yoktu. Öncelikle işyerlerinde maytap satan esnaflardan kampanyamıza destek olmasını istedik. Birçok esnaf bu konuda bize yardımcı oldu ve maytap satmamaya başladı. Maytabın tehlikesine karşı okullar vasıtasıyla çocuklarımızı bilinçlendirdik. Esnaflardan maytap isteyen çocukları belediyeye yönlendirmelerini istedik. Maytap patlatmayan çocuklar belediyeye geldikleri takdirde nöbetçi memurluğu vasıtasıyla şeker, çikolata ve oyuncak silah hariç diğer farklı oyuncaklar verdik. Kampanyayı Kurban Bayramı'nda da sürdüreceğiz."

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]