Belediyeden, Cuma namazı sonrası mehter marşı yayını

Pamukova İlçesin'de, Cuma namazı sonrası belediye hoparlöründen Mehter Marşı yayınladı. Belediye Başkanı AK Partili Cevat Keser, halkın milli duygularını kabartmak için her Cuma günü aynı uygulamayı yapacaklarını söyledi.

Pamukova'da Cuma namazı sonrası saat 14.00 sıralarında mahalle ve köylerdeki belediye hoparlörlerinden Mehter Marşı çalınmaya başladı. Yaklaşık 15 dakika süren marş yayını nedeniyle şaşkınlık yaşayan Pamukovalılar, belediyeyi arayarak neden çalındığını öğrenmek isteyince santral kitlendi.

Belediye Başkanı Cevat Keser ise Mehter Marşı'nın çalınmasının nedeninin, son dönemde artan terör olayları ve hain saldırılara karşı halkın milli duygularının kabarması ve motivasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Mehter Marşı yayınlarına her Cuma günü yapacaklarını söyleyen Keser, "Halkımızın milli duygularını kabartmak, moral ve motivasyonu yükseltmek, bölücü unsurlarla ülkemiz üzerinde hesapları olanlara gözdağı ve dosta güven vermek için tarihi sembolümüz olan Mehter Marşımızı Pamukova Belediyesi'nin ses yayın cihazlarından 33 mahalle ve Pamukova merkezinden yayınladık. Bundan sonrada cuma günleri devam edecektir" diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]