Belediye Polikliniği Hastane Gibi Çalışıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tıp Merkezi'nde 2008 yılının ilk ayından bugüne kadar 67 bin 218 kişinin muayene edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi; teknik donanımı, uzman doktorları ve kalifiye elemanların ile hizmet kalitesini her geçen gün artırıyor. Her gün yüzlerce hastanın muayene edildiği tıp merkezinde; laboratuar, pansuman, EKG, ultroson, röntgen, kemik dansitometresi ve mamografi hizmetleri veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2008 yılının ilk ayından bu yana 67 bin 218 hastanın belediye tıp merkezinde muayene edildiği kaydedildi. Yine aynı dönemde 69 bin 39 hastanın da idrar, hormon, hemogram, sedimentasyon ve biyokimya tahlilleri yapıldı. Ayrıca 3 bin 862 hastanın 4 bin 990 adet pelvis, dorsal, akciğer, sinüs gibi çeşitli röntgen filmleri çekildi. 3 bin 237 kişiye pansuman ve enjeksiyon müdahalesi yapılırken, bin 145 kişinin elektro kalp grafiği çekildi.

İhtiyaç sahibi hastalara ilaç yardımında da bulunulan tıp merkezinde, 588 reçete karşılığı yaklaşık 44 bin YTL tutarında ilaç dağımı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Gezici Sağlık Aracı, mahallelerde sağlık taraması gerçekleştirdi. Gezici sağlık aracında bin 845 hasta muayeneden geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi eğitim hizmetleri kapsamında okullarda eğitim seminerleri verdi. Tıp merkezi doktorları, 'sinüzit, grip, grip aşısı, kene ve sigaranın sağlığa zararları konularında öğrencileri bilgilendirdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]