'Belediye, izin almadan yıktığı duvarı yeniden yaptı' iddiası

Adapazarı ilçesinde D-100 karayolu kenarına yapay şelale yapmak için Karayollarına ait istinat duvarını izinsiz yıktığı ileri sürülen belediye, karayollarının onay vermemesi üzerine yıktığı duvarı yeniden yaptı.

Adapazarı Belediyesi, geçen yıl Maltepe Mahallesi D-100 karayolu kenarında polis evinin altındaki istinat duvarının bulunduğu alana yapay şelale yapmak için çalışma başlattı. Şelale için ihaleye çıkan belediye duvarı yıktı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, iddiaya göre, duvarın kendilerine ait olduğunu gerekçe göstererek belediyeye tebligat gönderip çalışmaların durdurulmasını ve izin talep edilmesini istedi. Bunun üzerine belediye yapay şelale için izin başvurusunda bulundu. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü\'nün şehirlerarası karayolunun yanına yapılacak şelalenin sürücülerin dikkatini bozup kazalara sebebiyet verebileceği gerekçesiyle çalışmaya izin vermediği öne sürüldü.

İzin çıkmaması üzerine ihaleyi iptal eden belediye, yıktığı istinat duvarını yeniden yaptı.

İstinat duvarının yıkılıp yeniden yapılarak kamunun zarara uğratılması iddialarına ilişkin belediye, mülkiyeti Hazine’ye ait olan İl Özel İdaresi’ne ve il Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisli arazi üzerinde şelale yapımının ihalesinin yapıldığını kaydetti.

İhale öncesinde İl Özel İdare, İl Emniyet Müdürlüğü’nden ve Milli Emlak Müdürlüğü’nden bir sakınca olup olmadığına dair görüş istendiğini kaydeden belediye, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Olumlu alınan görüş sebebiyle ihale kararı alınmıştır. Ancak yapım aşaması geldiğinden Karayolları Bölge Müdürlüğü alanı sorumluluk sınırlarına girdiği ve trafik akışına tehlike arz edebileceği belirtmiş olup yapımın durdurulmasına karar vermiştir. Şelale yapımı karayollarının uygun göreceği başka bir alanda değerlendirilecektir."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]