Belediye borç ödemek için mezarlık satmış

Sakarya\'nın Karasu İlçesi\'ne bağlı Kurumeşe Mahallesi halkı, Karasu Belediyesi\'nin borçlarını ödemek için mezarlığın satılmasına tepki gösterdi.

Karasu İlçesine bağlı Kurumeşe Mahallesi\'nde bulunan arazi, yaklaşık 80 yıl önce İsmail Karaman tarafından mezarlık yeri olarak bağışlandı. 2014 yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdare Müdürlüğü\'nün kapatılarak arazilerinin de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi ve köylerin de mahalle statüsüne alınmasıyla, Karasu İlçesi\'ne bağlanan Kurumeşe Mahallesi\'ndeki 22 Dönümlük mezarlık alanının yarısı da Karasu Belediyesi\'ne geçti.

Karasu Belediye Encümeni, borç ödeme kullanmak üzere Kurumeşe Mahallesi\'nin toplam 7 dönüm üzerine kurulu olan mezarlığının 2 dönümlük bölümünün ve içinde bulunduğu toplam 22 dönüm arsayı işadamı K.Z.\'e 310 bin liraya sattı. Bu satış kararını duyan Kurumeşe Mahallesi sakinleri 1940 yılından bu yana kullanılan mezarlıklarının satılmasına tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Latif Süt, satılan mezarlıkta arsayı bağışlayan İsmail Karaman\'ın da kabrinin bulunduğunu belirterek, "Burada 300 mezar var. Bu mezarların 30\'dan fazlası da belediyenin arsa diye sattığı arazi üzerinde bulunuyor. Şimdi bizim, yakınlarımızın bu mezarlarını belediyenin arsa diye sattığı yerden çıkartıp mezarlığın diğer bölümüne gömmemiz gerekiyor" dedi.

"Satın alanın amcası burada yatıyor"

Mezarların yarısını kendilerinin kazdığını belirten Mevlüt İlker, burayı satın alan K.Z.\'in amcasının kabrinin de buruda bulunduğunu söyledi.

Mevlüt İlker, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Keşke alan adam da burada olsaydı. Ne yüzle bakacak insanların yüzüne? Amcası da yatıyor burada. Şimdi gelsin baksın \'Kalk eve git amca\' desin amcasına. Köyü buraya dökeceğiz. Şimdiden sonra belli değil, herkes kapısının önüne gömülebilir" dedi.

Başkan ne diyor?

Karasu Belediye Başkanı AK Partili Mehmet İspiroğlu ise konuyla ilgili olarak "Mezarlık satmamız gibi bir şey olabilir mi? Arsa satışımız doğrudur. Üzerinde de bir kaç mezar varmış. Zaten mezarlıklar Büyükşehir Belediyesi\'nin sorumluluğunda. Üstelik de burası kayıtlı bir mezarlık değil. Eğer öyle olsa bile bu mezar etrafı çevrilerek yeri ayrılır" dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]