Belediye Binası, Yeni Sahibini Bekliyor!

Kapatılan Kazımpaşa Belde Belediyesinin Başkanı Necati Cantimer'i makamında ziyaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 2 katlı modern belediye binasına hayran kaldı. Cantimer, belediyenin kapatılmasının ardından modern hizmet binasının ne amaçlı kullanılacağını bilmediğini söyledi.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, nüfusu 2 binin altında olduğu için Yerel Yönetimler Reformu kapsamında kapatılan Adapazarı merkeze bağlı Kazımpaşa Belde Belediye Başkanı Necati Cantimer'i makamında ziyaret etti.
Vali Atak'ın, 2 katlı modern hizmet binasının İller Bankası'nın katkısıyla yapılıp yapılmadığı sorusuna Başkan Cantimer, "Hayır İller Bankası'ndan para almadık. Tamamen belediyenin imkanlarıyla yaptık. 5 memurum, 7 işçim var. Belediyeyi işçiye boğdurmadım. Hep tasarruflu çalıştık. Geçen sene Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, buraya köfte yemeye gelmiş, bu binayı fark ediyor. Bu ne binası diye soruyor. Belediye binası cevabını alınca, hangi partiden diye soruyor. DYP'den cebanını alınca bu kadar küçük nüfus ve muhalefetten bir belediye başkanıyla bu bina nasıl yapılır diye benimle görüşmek istemiş. Ama ben o zaman belde dışındayım görüşemedim" dedi.

Belediyenin borcu olmadığını kaydeden Başkan Cantimer, "Nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması konusunda, ben görüşümü partime illetim. Buradan bir sorun gözükmüyordu. Ancak alınan karara saygılıyız. Yaptığımız dükkanlar ve belediye hizmet binasını Serdivan'a devrediyoruz. Bu modern binanın hangi amaçla kullanılacağını bilmiyorum" diye konuştu.
Vali Hüseyin Atak da belediye hizmet binasının çok modern ve ferah olduğunu söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]