''Belediye Başkanları Egemen Olmak İçin Seçilmezler''

AK Parti Siirt teşkilatı tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' kursuna konuşmacı olarak katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, yerel yönetimlerin demokrasilerin gelişmesi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Siirt Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi kursuna katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Duran, Sakarya'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye başkanlarının halka egemen değil, halkın hizmetkarları olduklarını söyleyen Duran, şöyle devam etti: "Belediye başkanları egemen olmak, halktan kopmak için seçilmezler, halka hizmet için seçilirler. Yerel yönetimlerin güçlü olmadığı yerlerde demokrasi yeterince gelişmez. Belediye başkanlarına ailelerinden, akrabalarından yakın çevrelerinden, parlamenterlerden çeşitli baskılar, talepler gelir. Onlar bunları toplumun menfaatine ters düşüyorlarsa geri çevirmelidirler."

Başkan Duran, belediye başkanlarının mutlaka personelini de dinlemeleri gerektiğini belirterek, bazen bir temizlik işçisinin bile kendilerini önemli bir yanlıştan kurtarabileceğini söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]