Belediye Başkan Adaylarına İsyan Etti

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sokak hayvanlarına yönelik projeleri olmayan belediye başkan adaylarına tepki gösterdi.

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada belediye başkanlarının sokak hayvanlarına yönelik projelerinin olmamasını eleştirdi.

Halkın Sağlığını Hiçe Sayacaklar

Yıldız, açıklamasında, "Yerel seçimlere yaklaşılan şu günlerde açıklanan parti projelerini incelediğimizde hiçbirisinin içerisinde sokak hayvanları konusunun geçmediğini üzüntüyle gördük. Sokak hayvanları sorununun direkt halk sağlığıyla ilgili olduğunu partiler hep görmezden geliyorlar. Bu şu anlama geliyor, halktan şikayetler arttığında el altından öldürmeye yani 5199 sayılı kanunu çiğnemeye devam edecekler. Göz boyayan icraatler yapıp halkın sağlığını hiçe sayacaklar" dedi. 

Yıllardır Halkın Üstüne Yıktıkları Yeter

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Kanunda da açıkça belirtildiği gibi tüm belediyelerin rehabilitasyon merkezleri açmak, bu merkezlerde veteriner hekim çalıştırmak, sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, kuduz ve uyuz gibi zoonoz (insanlara bulaşabilen) hastalıklara karşı aşılayarak, küpeledikten sonra doğal ortamlarına geri bırakmaları gerekmektedir. Yıllardır uygulanan öldürme yöntemi insanlık dışı olduğu gibi çözüm de olamamıştır. Ayrıca dini inançlarımıza da açıkça ters düşmektedir. Biz seçim sonucunda gelecek belediyeden 2. üniversite gibi eğlence dünyası gibi ekstra projeler istemiyoruz. Biz sadece yasalarda belirtilen görevlerini yapmalarını istiyoruz. Sokak hayvanları sorunu, halkın değil belediyelerin sorumluluk alanında. Yıllardır halkın üstüne yıktıkları yeter.Tüm seçilecek belediyeleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]