Bel ağrısı için vurulan iğne felç etti iddiası

Sakarya\'da Ramazan Kayakır, 14 ay önce bel ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede vurulan iğne sonrası geçici felç olduğunu iddia etti.

35 yaşındaki Ramazan Kayakır, yaşadığı bel ağrısına dayanamayarak 19 Eylül 2012 tarihinde Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gitti. Kendisine vurulan bir ağrı kesici iğne sonrası sağ tarafının geçici felç olduğunu öne süren Kayakır, 5 ay yatağa mahkum kaldığını ve halen daha geçici felcin izlerini taşıdığını öne sürdü. Hastane hakkında 2 kez dava açmasına rağmen bir sonuç alamadığını ve hak arama taleplerinin sürekli şekilde önlendiğini ileri süren Kayakır, konu hakkında Başbakana bile mektup yazdığını ve Başbakandan yardım beklediğini söyledi. Geçirdiği felç nedeniyle çalışamayan evli ve 1,5 yaşında bir çocuk sahibi olan Kayakır, “Acilde bana bir iğne vurdular, iğne vurunca geçici olarak felç yaptı. Felç yapınca kalkamadım aşağı yukarı 14 aydan beri işyerimde çalışamıyorum. Bir tane çocuğum var, 1,5 yaşında daha ne diyebilirim ki? Yetkililere yazdım, kimse benimle ilgilenmedi, herkes bana kapıyı kapattı” diyerek çaresiz kaldığını söyledi.

"İşe gidemiyorum"

İşe gidemediğini ve çalışamadığını anlatan Kayakır, “Aylık alamıyorum, şuan ekonomik durumumdan dolayı ayağım böyle olduğu için hanımla aram bozuluyor. Hanım da üzülüyor. Ben felç olmadan önce Hanlı’daki organize sanayide mobilyacı yanında bebek beşikleri yapıyorduk. Ayakta durduğum zaman ayaklarım ağrı yapıyor. Oturarak çalışıyordum. Ben öyle olunca da aldılar beni, ne bileyim ben mesaiye kalmıyorum diye üstümü başımı yırttılar, mesaiye kalmıyorum diye tutanak tuttular. Bende noter aracılığıyla işyerine bir ihbarname çektim. İşten ayrıldım. Tedavim için Umuttepe İzmit Araştırma Hastanesi’ne gidiyorum. Tedavim orada devam ediyor” dedi.

İki defa dava açtığını anlatan Kayakır, “Yetkililerden bana bunu yapanın bulunmasını istiyorum. Çünkü ben dünyanın masrafını ettim. 14 aydan beri 20-22 milyar masraf ettim yani. Sigortam gitti, yevmiyem gitti, hanımın bütün bileziklerini bozdum. Hiçbir şey kalmadı ki, kala kala bir kuru ev kaldı” diye konuştu. Geçimini SGK’dan aldığı istirahat parası ile sağlamaya çalıştığını anlatan Kayakır, “Tüm geçimim istirahat parasında. 6-7 ay sonra o da bitecek. İşsizlik maaşı alamıyorum. Ben ne diyebilirim ki, bu iğneyi vuranın bulunmasını istiyorum başka ne isteyebilirim ki?” dedi.

Ramazan Kayakır\'ın kendisini felç eden iğnenin vurulduğunu iddia ettiği Yenikent Devlet Hastanesi’nden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]