Bel ağrısı çekenler için sevindiren haber

Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Algoloji Kliniğinde geçmeyen bel ağrılarında Epiduroskopi uygulamasına başlandı.

SAÜ’de Epiduroskopi uygulamasına başladıklarını ifade eden Doç.Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmuş ve ağrıları geçmeyen 4 hastaya dünya ağrı derneği başkanlığı yapmış şu anda Hollanda’ da Erasmus Üniversite Hastanesi Anesteziyoloji ve Ağrı Kliniği başkanı olan Prof.Dr. Robert Van Seventer’ i davet ederek beraber epiduroskopi yöntemi uyguladıklarını söyledi.

Epiduroskopi uygulamasının, ucu her yöne kıvrılabilen fiberoptik endoskop ile bel bölgesindeki anatomik yapıların kamera ile ayrıntılı görüntülenerek değerlendirilme olduğunu belirten Beyaz, “Epiduroskopide ilk amaç problemli yeri belirlemek daha sonra ise tedavi etmektir. Tedavisine karar verilen hastanın sinir dokusu üzerindeki yapışıklıkların mekanik olarak temizlenmesi sağlanır. Çeşitli ilaç enjeksiyonları yapılarak dokular, sıkışan sinir ve sinir kökleri düzeltilir ve rahatlatılır. Ameliyathane ortamında uygulanan bu işlem yaklaşık 30 dakika ile sınırlı tutulmaktadır. Epiduroskopi yöntemi sakinleştirici ilaç yapılarak hasta operasyona hazırlanması sonrasında lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Hasta işlem sonrası yaklaşık 4-6 saat takip edilir. Yürümeye başlayan hasta son kez değerlendirilerek taburcu edilir. Taburculuk anından itibaren günlük yaşamına dönebilen hasta 5 gün sonra işine başlayabilmektedir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]