Beklenen Vali Filmi Artık DVD'de

Yönetmenliğini M. Çağatay Tosun’un; senaryosunu Çağatay Tosun’la Batur Emin Akyel’in yaptığı ve Vali Recep Yazıcıoğlu’nun anlatıldığı “Vali” filmi artık DVD'de.

Vali filmi izlemek isteyenler ve bu filmi yeniden evimde izlemek istiyorum diyenler Vali filmini Digitech'ten temin edebilirsiniz.

Vali Filmi Hakkında;

Başrollerde Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şemsi İnkaya, Şebnem Dönmez var.

Recep Yazıcıoğlu’nun Denizli valiliği yaptığı dönemde yaşadığı bazı olayları ve ölümüne neden olan karanlık olayların arka planını konu edinen filmde valinin ismi “Faruk Yazıcı” olarak geçiyor.

Film; Türkiye’nin zengin "uranyum" ve "bor" madenlerine göz dikmiş ABD’li resmi yetkililerin, Denizli'de bu madenlerin bulunduğu araziyi çeşitli hilelerle ele geçirmeye çalışmaları, araziye sahip olmak için Ankara’dan bakanlıktan bile izin almışken Denizli valisinin onayını alamamaları sonucu hedeflerine ulaşamamaları, hedeflerine ulaşmak için işledikleri cinayetler, dünyanın en zengin bor ve uranyum yataklarına sahip Türkiye’nin dünya siyasetinde ne denli stratejik konumda, komploların ve uluslararası çıkar ilişkilerinin merkezinde olduğunu göstermesi açısından Türk insanının dikkatini çekmek isteyen iyi bir yapıt.

Filmde; güçlü iradesi, orijinal fikirleri ile sıra dışlı vali olmuş ve halkın sevgisini ve güvenini kazanmış Recep Yazıcıoğlu ve onun ekseninde geçen ve Türkiye’yi ilgilendiren olaylar anlatılmış. Filmde uranyum yataklarını keşfeden ve bunu laboratuvar ortamında tescil ettirip kamuoyuyla paylaşmak isteyen iki mühendis, kaza süsüyle öldürülmektedir.

Filmin sonunda da vali Recep Yazıcıoğlu’nun ölümü canlandırılmış durumda. Filmdeki Vali Faruk Yazıcı da Denizli’deki madenlerle ilgili gizli belgeleri Ankara’ya bizzat ulaştırmaya çalışırken yolda, Türkiye üzerinde kötü emelleri olan şer odakları tarafından sıkıştırılıp kaza yapmasına neden oluyor. Kazada vali ölürken, beyaz perdeye gelen bilgide, valinin çantasındaki belgelerin tüm aramalara rağmen bulunamadığı yazıyor.

Filmde dış güçlerin ajanlarını Sabancı Holding'in ikiz kulelerine sokabildiği gibi, vali konağına da çok rahatlıkla girebildiği vurgulanıyor.

Öldürülen MTA mühendisi Ömer'in babasının (Şemsi İnkaya) köyden trenle gelmesi, Ömer'in kabrine köyden getirdiği dere suyunu testiden dökmesi ve "Oğlum sen doğduğunda annenle, seni bu derenin suyunda yıkamıştık! Sen ülkenin toprağını çok sevdin ve bu toprak için can verdin, çok sevdiğin toprağa düştün!" sözleri filmin, seyirciye en duygu yoğunluğu yaşattığı anlardan. Usta oyuncu Şemsi İnkaya da Anadolu insanını, kültürünü ve köylü bir babanın arifane duruşunu mükemmel bir biçimde canlandırmış.

Nail Yurtsever’in hazırladığı müzikler, filme duygu katması ve seyirciyi sahneye çekmesi açısından çok başarılı.

Digitech için tıklayın.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]