Bedensel engelli dalgıçlar, su altında engel tanımıyor

Engelsiz Su Sporları Projesi kapsamında iki ay boyunca dalış eğitimi alan 12 bedensel engelliye sertifika verildi.

Adapazarı Halk Eğitim ve Sakarya Dalış Eğitim Merkezi, Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün ortaklaşa projesi kapsamında 12 bedensel engelli, iki ay boyunca dalış eğitimi aldı.

Teorik bilgilendirmenin ardından Balıkesir\'in Ayvalık ilçesinde tüplü dalış yapan kursiyerler, eğitimi başarıyla tamamladı.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Cincorop, kurumda düzenlenen sertifika töreninde, projeye engellilere her türlü imkanı sunmak amacıyla başladıklarını söyledi.

Yüzme ve dalış kursunun ilkinin başarıyla tamamlandığını belirten Cincorop, "12 bedensel engelli vatandaşımız eğitim gördü. İlk kursumuz 2 ay sürdü. İlk olarak Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu\'nda, daha sonra ise Ayvalık ilçesinde dalış eğitimi verildi. Su sporlarının hem fiziksel hem de ruhsal yönden son derece etkili olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Projenin sürdürülebilir olduğunu vurgulayan Cincorop, şunları kaydetti:

“Kursumuzun sertifika törenini yaptık ancak etkinliklerimiz sona ermedi. Arkadaşlarımız, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde dalışa devam edecek. Diğer yandan, yeni kursiyerlerimiz de projeye dahil olacak. Önemli bir görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bu arkadaşlarımız birer dalıcı veya su altı fotoğraf sanatçısı olarak bekli de kendilerine yeni yaşam tarzı belirleyecek.”

- "Engelli bireyleri sadece özel gün ve haftalarda hatırlamak çözüm değil"


Dalgıçlık sertifikasını alan Yeniyahat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen de engellilere fırsat eşitliği için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kendisinin de bedensel engelli olduğunu anlatan Özen, “Ben de bu kurslara katıldım. Birçok engelli birey ekipman ya da eğitmen sorunu sebebiyle bu tür sporlarla tanışamamaktadır. Bu projenin asıl amacı da zaten bu. Engelli bireyler için hem fiziksel hem de sağlık yönünden çok yararlı olan su sporlarının kapısını aralamak. Sakarya olarak bu konuda öncülük yaptık. Engelli bireyleri sadece özel gün ve haftalarda hatırlamak çözüm değil" değerlendirmesinde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]