'Bebeğinin tedavi giderlerini karşılayamayınca market soymaya çalıştı' iddiası

Borçları nedeniyle maddi sıkıntıya düştüğü ve hasta olan 6 aylık bebeğinin tedavi giderlerini karşılayamadığı için girdiği bunalım sonucu biber gazıyla market soymaya çalıştığı ileri sürülen genç hakkında, gasp suçlamasıyla dava açıldı.

Adapazarı ilçesinde 16 Şubat\'ta market sahibi İ.A.\'yı biber gazı sıkarak etkisiz hale getirip soygun girişiminde bulunduğu, ancak market sahibinin karşılık vermesi üzerine panikleyip kaçarken gözaltına alındığı öne sürülen E.E. hakkında ki soruşturma tamamlandı. Yağma (gasp) suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi\'nce kabul edildi.

İddianamede, bir yıl önce evlenen şüphelinin borçları nedeniyle maddi sıkıntı içine düştüğü, altı aylık bebeklerinin de ağır bronşit hastalığına yakalandığı belirtildi. Bebeğinin tedavisi için para bulamayan şüphelinin bunalıma girdiği, tedavi yapılmadığı için hastalığı ilerleyen bebeğini suç tarihinde İstanbul\'da yaşayan annesine teslim etmek zorunda kaldığı ileri sürülen iddianamede, şüpheli ve eşinin bebeklerini terminalde annelerine teslim ettikten sonra yeterli paraları olmadığı için şehir merkezine kadar yürümek zorunda kaldıkları belirtildi.

Gece saatlerinde marketin önüne gelen şüphelinin, eşine marketten para alacağını söylediği, eşinin ise kendisini bu fikirden vazgeçirmeye çalıştığı, ancak şüphelinin sıkıntıları için para temin etmek amacıyla eylemi gerçekleştirmeye karar verdiği ifade edildi.

Eşinin çantasında bulunan biber gazını ve eldivenleri alıp, yanında bulunan bereyle başını, atkıyla da yüzünü kapayıp içeri giren şüphelinin televizyon izleyen İ.A\'ya biber gazı sıktığı, market sahibinin karşılık verip vurmaya başlaması üzerine panikleyen şüphelinin kaçmak isterken polis tarafından yakalandığı kaydedildi.

Şüphelinin hasta olan bebeğinin tedavi giderlerini karşılayamadığı için girdiği bunalımın etkisiyle marketin kasasından bir miktar para almayı düşündüğü, ancak eylemini tamamlayamadığının ifade edildiği iddianamede, şüphelinin olay kapsamındaki davranışları değerlendirildiğinde bebeğinin tedavi gideri için az miktarda bir parayı temin etme niyetinde olduğu, eşinin ise biber gazı ve eldivenleri eşine vermek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan E.E.\'nin \'gasp\' suçlamasıyla yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]