BBP Sakarya İl Başkanı Çillioğlu'ndan yalan habere tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Suat Çillioğlu, partiden 70 kişinin istifa edip cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğine dair haberlerin doğru olmadığını söyledi. Çiloğlu, “Bu süreçte partimizden bir kişi bile istifa etmedi. Bizim çatı adayını destekleme kararımızdan sonra özellikle iktidar partisi tarafından bilinçli olarak bu kampanya yürütülmektedir. “ dedi.

Çillioğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 30 Mart yerel seçimlerinden sonra partiden ihraç edilen eski BBP Adapazarı Belediyesi başkan adayı Melahat Üzgün Çakır’ın kendisiyle birlikte 70 kişi ile BBP’den istifa ettiği yönündeki açıklamalarının doğru olmadığını vurguladı. Çakır’ın BBP’den habersiz eşi ile birlikte seçimlerden sonra AK Partili Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret edip, etik dışı ‘Sizin kazanmanıza kendim kazanmış gibi sevindim’ şeklinde ifadeler kullandığını dile getiren Çillioğlu, “Biz bu açıklamasından sonra savunmasını almak için partimize davet ettik, gelmedi. Bunun üzerine de parti yönetimi kendilerini BBP’den ihraç etmiştir. O tarihten itibaren de partimizle hiçbir ilişiği yoktur." dedi. Çillioğlu, Çakır’ın cumhurbaşkanı seçimi öncesi böyle bir açıklama yapmasına da dikkat çekti.

Fotoğraftakiler istifa etmedi

Çakır’ın BBP’den istifa ettiğini belirttiği isimlerin, onun ilçe başkanlığı döneminde üye yapıp 4-5 sene önce istifa eden kişiler olduğunun altını çizen Çiloğlu, “Ancak önceki gün 70 kişinin istifa ettiğine dair haberde kullanılan fotoğraftaki kişilerden Çakır hariç hiç birisi istifa etmiş değil. Basına servis edilen resim Genel Başkan Destici’’nin Arifiye ilçe bürosunun açılışına geldiğinde çekilmiş fotoğraf. Arifiye Belediye Başkan adayımız Hakan Yazıcı’da o resimde görünmekte Yazıcı ve o fotoğrafta olanlardan ihraç edilen Çakır hariç hiç kimse partimizden istifa etmemiş, Erdoğan’ı destekleyeceğini söylememiştir." diye konuştu.

Çiloğlu, Çakır hakkında doğru olmayan beyanları sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Ddesteğimiz İhsanoğlu\'na

Dün askeri vesayete cesurca \'dur\' diyebilen BBP’nin, bugün de aynı kararlılıkla bütün tehdit ve şantajlara rağmen oluşturulmaya çalışılan sivil vesayete karşı da aynı ‘Muhsince’ bir duruş sergilemekten asla çekinmeyeceğini ifade eden Çillioğlu, cumhurbaşkanı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]