BBP Lideri Yazıcıoğlu Sakarya'da

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ülkede birlik ve beraberliği sağlayacak tek partinin Büyük Birlik Partisini olduğunu söyleyerek, vatandaşlardan destek istedi.

Partisinin Sakarya Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen aday tanıtım törenleri için Sakarya'ya gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sapanca otoyol gişelerinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Yazıcıoğlu'nun aracının arkasında uzun konvoy oluşturan partiler aday tanıtım töreninin yapılacağı Sapanca Öğretmenevi toplantı salonuna kadar klakson çalarak, adeta gövde gösterisi yaptı. Belediye Başkan, Belediye Meclisi ve il genel meclis adaylarının tanıtılmasının ardından yaptığı konuşmada Yazıcıoğlu, geçmiş dönemdeki hükümetlerin icraatlarını eleştirdi.

Türkiye'yi yıllardır idare eden hükümetlerin ülkenin sorunlarını çözemediklerini savunan Yazıcıoğlu, her partinin sorunları halının altına süpürmesi nedeniyle sorunların giderek çoğaldığını iddia etti. Ülkede birlik ve beraberliğin sağlanması adına vatandaşlardan partisine destek vermelerini isteyen Yazıcıoğlu, "Dünün ve bugünün iktidarları Türkiye'de gelir dağılımı adaletini sağlayamadı. Halkımız her dönem ezilen, horlanan ve dışlanan bir kesim oldu. Her dönemde kendi yandaş ve çevrelerinden zenginliklerine zenginlik katanlar oldu. Türkiye'de bankalar soyuldu, faturasını işçi, köylü, dul yetim, esnaf ve emekliler ödedi. Amerika'da kriz oldu. Şimdi yine halkımız faturayı ödüyor'' diye konuştu.
Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle Türk halkının yıllardan beri mağdur edildiğini savunan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi kartı mağdurları için 'ayaklarını yorganlarına göre uzatsalardı, onlara hiç acımıyorum' diyor. Sayın Erdoğan, onlar sizden önceki siyasetçiler ve sizin yanlış ekonomik politikalarınızın mağdurudurlar. Onlar hesabını bilmedi de siz hesabınızı bildiniz mi? Öyleyse vatandaş ayağını yorganına göre uzatmadı, kredi kartı borcuna battı. Siz de IMF'ye mahkum oldunuz, dış ve iç borçla milleti borçla yatıp borçla kalkar hale getirmediniz mi? Vatandaş da devlet de işini borçla çeviriyor. Vatandaş borçla yaşıyor da devlet borçsuz mu yaşıyor? 2002 yılında 150 milyar dolar olan iç borç şu anda 229 milyar doların üzerine çıktı. Dış borcu da kattığınız zaman neredeyse Türkiye'nin borçları üçe katlanmış. IMF ile anlaşma yapacaksınız. 25 milyar dolar alacaksınız ama Türkiye'nin her şeyini kontrol ettireceksiniz. Vatandaşa 'ayağını yorganına göre uzat' diyorsunuz. Sen niye ayağını yorganına göre uzatmadın?.''
BBP dışındaki partilerin birbirlerini itham etmekten başka bir şey ortaya koyamadıklarını öne süren Yazıcıoğlu, ''BBP Türkiye için yapacaklarını her yerde söylüyor. Terörle mücadelenin nasıl yapılacağını, çiftçinin nasıl kurtulacağını, yerel yönetimlerin nasıl kalkınacağını, yolsuzluğun nasıl sıfıra ineceğini söyledik. Her zaman anlatıyoruz ama bizi dinleyen yok. Bütün vatandaşlarımızın BBP adaylarına oy vermelerini rica ediyorum. Halkımızın BBP'nin başı dik ve dürüst duruşuna, yıllardır çizgisinden sapmayan onurlu yürüyüşüne oy vermelerini rica ediyorum'' dedi.
Yazıcıoğlu, daha sonra Arifiye ilçesine geçerek partisi tarafından gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yazıcıoğlu, devletten bir kuruş almadan seçimlere girdiklerini, iddialı olmadıkları bazı bölgelerde aday çıkarmadıklarını söyledi. Yazıcıoğlu konuşmasının ardından Sakarya'da yayın yapan yerel televizyonları ziyaret ettikten sonra Kocaeli'ye geçti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]