'Bayramların Tadı' Projesiyle İtalya'ya Gidecekler

Sakarya'nın Karasu ilçesi İnönü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Bayramların Tadı' (Taste Of Festivals)" konulu AB Comenius Okul Ortakları Projesi kabul edildi. Karasu İnönü İlköğretim Okulu'nun koordinatörlüğünü yürüttüğü 13 bin euro bütçeli projenin ortakları arasında İtalya ve İspanya'dan iki okul da bulunuyor.

Ülkelerin bayram kültürlerinin karşılıklı olarak anlatılıp anlaşılmasına yönelik projenin ilk çalışması 17-24 Ocak 2009 tarihleri arasında İtalya'da yapılacak. Karasu İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Bülbül, Türkçe Öğretmeni Anıl Devge, Sınıf Öğretmeni Aysun Göksal, öğrenciler Hazal Yeşilduman ve Selin Bahsi, AB projesi için 16 Ocak'ta İtalya'ya gidecek. Projenin hazırlanmasında İnönü İlköğretim Okulu'na destek veren Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Erguvan Aslan da öğretmen ve öğrencilerle birlikte İtalya gezisine katılacak.

Karasu İnönü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'yı ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi verdi. Öğretmen ve öğrencileri başarısı nedeniyle kutlayan Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Sakarya'daki okulların son yıllarda proje çalışmalarında büyük başarı göstermesinin sevindirici olduğunu söyledi.

AB Comenius Okul Ortaklığı projesi iki yıl sürecek. Türkiye, İtalya ve İspanya'dan üç okulun yer aldığı "Bayramların Tadı" isimli projenin ilk buluşması 17-24 Ocak 2009 tarihleri arasında İtalya'da, ikinci buluşması Mayıs 2009'da İspanya'da, son buluşma ise 23 Nisan 2010 yılında Sakarya-Karasu'da yapılacak.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]