Bayramda merdiven altı kolonyacılara dikkat!

Kolonyanın maliyetini düşürmek için etil alkol yerine, sağlığa zararları olan metil alkol kullanan merdiven altı üriticiler, insan sağlığı için tehlike oluşturuyor.

Kurban Bayramı\'nın yaklaşmasıyla misafir ağırlayan evlerin vazgeçilmezi kolonya tezgahlardaki yerini aldı. Bazı üreticilerin etil alkol yerine, zehirli kimyasallardan arındırılmamış metil alkolü kullanması halk sağlığı açısından risk teşkil ediyor. 

Sakarya\'da kolonya üreticiliği yapan Murat Kılıç, yaptığı açıklamada, kolonya üreticileri olarak en büyük sıkıntılarının sahte ürünlerdeki artış olduğunu söyledi. 

Kılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla işlerinin yoğun olduğunu anlatarak, "Özellikle bayram yaklaştığı zaman merdiven altı üretim başlıyor. Her yerde ismi bilinmeyen kolonyalar satışa sunuluyor. Sektörde etil ve metil alkol kullanılıyor. Bizim kolonyalarda kullandığımız alkol etil alkoldür. Bu, birinci kalitedir. Bayram haftası ortaya çıkan merdiven altı üreticiler büyük oranda metil alkol kullanıyor, metil alkolü kullandığınız zaman beyninizde binlerce hücre ölüyor. Yetkililer bu konuda denetimlerini sıklaştırması gerekiyor" diye konuştu. 

Sakarya\'da 47 yıldır kolonya üretimi yaptığını dile getiren Kılıç, üreticilerin ve tüketicilerin merdiven altı üretim yapanlara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

"İşimiz merdiven altı üretimle baltalanınca, sıkıntıya giriyoruz" 

Kılıç, kolonyayı üretirken en iyi hammaddeleri kullandıklarını ve merdiven altı üreticilerle mücadele ettiklerine işaret ederek, "Müşterilerimiz \'dışarıda 1-2 liraya kolonya var, sizde niye pahalı\' diyor. Biz de \'kaliteye bakın\' diyoruz. Aradaki fark kalite farkıdır. Vatandaşlar kolonyalarını bildikleri yerlerden ve firmalardan alsınlar. Bu işi yıllarca yapmış kişilerden alırsanız onların sizi kandırmayacağını bilirsiniz. Büyük marketlerde bile 1. ve 2. kalite ürün görünce üzülüyoruz. İşimiz merdiven altı üretimle baltalanınca çok sıkıntıya giriyoruz" ifadesini kullandı.

Vatandaşların genellikle limon kolonyasını tercih ettiğini vurgulayan Kılıç, son yıllarda \'nostaljik\' kolonyalara dönüş olduğunu anlattı. Kılıç, 60\'ın üzerinde çeşit kolonya sattıklarını belirterek, eski kolonyaların son bir yıldır büyük rağbet gördüğünü kaydetti.

Kolonya alırken dikkat edilmesi gereken birtakım konuların olduğuna vurgu yapan Kılıç, "Özellikle limon kolonyası alırken tortusuzluk ve berraklık arayın. Kokladığınız zaman yine kaliteli bir kolonyayı anlayabilirsiniz. Dışarıda 1-2 liraya bulduğunuz kolonyayı bizimkilerle kıyaslayamayın, aynı kalite olmaz. Kolonya sağlık için çok gerekli bir şey, bugün el ve yüz temizliğinde kullanıyoruz. Bir ürünü sağlık için kullanırken ucuz bir ürün tercih edildiği zaman bu insanların aleyhine oluyor" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]