Bayramda Maytap Patlatmayana Ödül

Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen 'bayramda maytap patlatmama' kampanyası başarılı oldu. Daha önce 'Oyuncak silahını getir bir kitabın olsun', "Silahın oyuncağı olmaz' kampanyalarını başarıyla yürüten belediye, özellikle çocukların bayram eğlencelerinin başında gelen maytap patlatmanın da önüne geçebilmek için kampanya başlattı. Bayramda maytap patlatmayan çocuklara çeşitli oyuncaklar ve şeker verildi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, maytapların oyuncak silahlardan daha tehlikeli olduğunu belirterek, bu yüzden çocukları maytaptan uzak tutmaya yönelik kampanya başlattıklarını ve başarılı olduğunu kaydetti.

Yazıcı, şunları söyledi: "Daha önce ilçe sokaklarında maytap gürültüsünden geçilmiyordu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde başlattığımız kampanyayı Kurban Bayramı'nda da düzenledik ve amacımıza ulaştık. Maytabın yol açtığı kayda değer bir olay yaşanmadı. Huzurlu ve gürültüsüz bir bayram geçirdik. Okullarda bayram öncesi maytap patlatılmaması konusunda duyuru ve bilgilendirme yapılmasını sağladık. Esnaflar da bize yardımcı oldu. Maytap almaya gelen çocuklar belediyeye yönlendirildi. Maytap patlatmayan çocuklara nöbetçi memurluğu vasıtasıyla şeker, çikolata, kitap ve çeşitli oyuncaklar verdik."

Akyazı Belediyesi'nin 2 sene önce başlattığı 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyasına çocuklar büyük ilgi göstermişti. Kampanyada Akyazı ve çevresinden 6 bin 500 çocuk oyuncak silahını getirmiş, yaklaşık 10 bin kitap dağıtılmıştı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]