Bayraktar, "Son 10 yılın en kaliteli fındığını ürettik"

Fındık Tarım Satış Koopertaifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, İspanya Tarım Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin "Türk fındığı aflatoksin içeriyor" iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Şu anda son 10 yılın en kaliteli fındığını üretmeyi başardık. Türk fındığı, kalite olarak çok üst düzeyde çok şükür" dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, düşük rekolte nedeniyle fındık fiyatlarında yükseliş sağladıklarını ve fiyatların düşmesi için bu tür iddiaların ortaya atıldığını söyledi.

Türk üreticilerinin elindeki fındığı yavaş yavaş piyasaya sunduğuna işaret eden Bayraktar, "Böyle bir durum söz konusu değil. Şu anda son 10 yılın en kaliteli fındığını üretmeyi başardık. Türk fındığı, kalite olarak çok üst düzeyde çok şükür. Aflatoksin iddiaları asılsızdır. Tek amaçları, tedirginlik yaratarak fiyatlarda düşüş sağlamak. Bunun için de herkes rahat olsun, bu iddialar yersizdir" diye konuştu.

"Fındık rekoltesi düşük olduğu için fiyatlarda bir yükselme oldu" diyen Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:


"Şu anda üreticimiz de gayet akıllı bir politika izleyerek fındığını kademe kademe piyasaya sunuyor. Bu nedenle fiyatlarda bir yükseliş sağladık. Aflatoksin iddialarını ortaya atarak bir tedirginlik yaratıp üreticinin fındığını piyasaya sunmasını sağlamak istiyorlar. Üreticimiz bu konuda uyanık olsun ve aynı politikasını sürdürsün.

Yapılan aflatoksin iddialarına Avrupa bile inanmadı. Şu anda fındık ihracatı aynı şekilde devam ediyor. Türk fındığıyla ilgili hiçbir sorun yok çok şükür. Herkes rahat rahat tüketebilir. Bu iddia üzerinden fiyatları düşürmeye çalıştılar ama bu tuzağa düşmedik. Bu iddialar doğru değil. Üreticilerimiz, elindeki malını yavaş yavaş piyasaya sürmeye devam etsin."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]