Baykal Buyur Diyarbakır'a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'ı Diyarbakır'da miting yapmaya çağırdı. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan için hangi güvenlik tedbiri alınıyorsa senin için de aynı güvenlik tedbiri almaya hazırız. Bu bizim görevimiz zaten. Buyurun Diyarbakır'a diyoruz. Sen zaten Sivas'tan öteye kaç kere gittin ki" dedi.

Partisinin Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingte konuşan Erdoğan, CHP Lideri deniz Baykal'ı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan son iki haftada 11 ilde miting yaparak halkla kucaklaştığını belirterek, "Biz Sakarya'yı diğer illerimizi seçimden seçime hatırlayan siyasetçilerden değiliz. Ülkenin belli yerlerine, belli bölgelerine adım atamayan, buralarda miting yapamayan, buralarda halkıma, milletime kavuşamayan siyasetçilerden değiliz." diye konuştu.

Türkiye'nin Tamamında AK Parti Olarak Varız

CHP Genel Başkanı Baykal'ın "Başbakan niye Diyarbakır'a gidiyor, orayı karıştırmaya mı gidiyor?" şeklindeki sözlerini anımsatan Erdoğan şöyle konuştu: "Böyle bir siyasetçi, böyle bir siyasi parti lideri olur mu? Ne demek, sen bir genel başkan olacaksın, kullandığın ifadeye bak. Tabii ki gideceksin. Efendim, Başbakan'ın güvenlik güçleri varmış. Sayın Baykal'a sesleniyorum; Tayyip Erdoğan için hangi güvenlik tedbiri alınıyorsa senin için de aynı güvenlik tedbirini almaya hazırız. Bu bizim görevimiz zaten. Buyurun Diyarbakır'a diyoruz. Hiçbir siyasimiz için güvensizlik ortamı yaratmayız. Aynı imkanlar, aynı güvenlik tedbirleri onlar için de alınır. Bunu kalkıp da seçimde bir siyaset malzemesi yapma. Sen zaten Sivas'tan öteye kaç kere gittin ki. Bugün Sakarya'daydık. Yarın Diyarbakır, öbür gün Kahramanmaraş, Adıyaman, sonra Mardin, ardından Yozgat, Çorum. 780 bin kilometre karenin tamamında AK Parti olarak varız."

66 vilayete gitmeyi hedeflediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Biz siyaset yapıyoruz. Mahalle arasında evcilik oynamıyoruz. Gereği neyse bunu yapacağız. 60 ilde bizzat miting yapmayı planlamıştım, şimdi 66 oldu. Gidemediğim illere de arkadaşlarım gidecek. Peki diğer siyasetçiler nerede, onları halkın içinde gördünüz mü?" diye sordu.

"Bize Medya Değil, Millet Oy Verecek"

Erdoğan Baykal'ın 'Çıkıp medyada konuşalım' sözlerine şu cevabı verdi: "Bana medya oy vermeyecek, bana milletim oy verecek. Ben milletimle sohbet ediyorum. Yeri geldiğinde medyaya çıkar aynı şekilde görüşlerimi bildiririm. Bundan önce yapıyorsam yine yaparım. Ama burası er meydanı. Siyasetin er meydanı burası. Hodri meydan, buraya gel. Burada bindirilmiş kıtalar yok. Burada Sakarya var. Orada Ankara'da otur, çamur siyaseti, iftira siyaseti, karalama siyaseti yap. Sonra televizyon, medya üzerinden halkla iletişim kurmaya çalış. Biz ne dedik 'Medyadan kılavuz olmaz' dedik. Karalama siyaseti yapıyorlar dedik. Değimiz doğru çıktı. Üzerinde oturdukları çamurun içine düştüler mi, içinde oturdukları çamurda şimdi debelenmeye başladılar."

17 Ağustos depremini hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz bunları çok iyi biliyorsunuz, tanıyorsunuz. 17 Ağustos'ta Sakarya'da deprem oldu. Ankara'da bunlar enkaz altında kaldı. Sakarya o günleri unutmadı. Meydanlara çıkacak yüzleri yok. Millete söyleyecek sözleri yok. Çık milletin karşısına. Halkın arasına gir, niye girmiyorsun? Çetenin, mafyanın, hukuk dışılığın, karanlık güç odaklarının avukatlığını yaparak muhalefet olur mu? Vergi kaçıranların, milletin hazinesini yağmalayanların, tüyü bitmedik yetimlerin hakkını çalanların sözcülüğünü yaparak muhalefet olunur mu?"
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]