Başörtüsü Platformu, ÖZGÜR-DER'e Sahip Çıktı

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyeleri, ilköğretim okullarındaki resmi törenlerin zorunlu olmasına karşı bir kampanya başlatan ÖZGÜR-DER hakkında kapatılma talebiyle savcılık tarafından soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu, 107. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Başörtüsü yasağının kalkması için dövizlerin taşındığı basın açıklamasında konuşan Mazlum-Der Akyazı Şube Başkanı Burhan Çimşit, "Daha düne kadar başörtüsü ile kamusal alanda bulunulamayacağını savunan ve Kuran eğitimini engellemek için akla hayale gelmedik yollara başvuranları bugün ibretle izliyoruz. Tüm bu siyasi şovlara rağmen başörtüsü yasağı tüm yönleriyle devam etmektedir. Başörtülü bir avukat olan Fatma Benli geçtiğimiz günlerde davet edildiği bir toplantının üniversitede yapılıyor olması nedeniyle başörtülü olarak katılmasının mümkün olmadığını belirterek, kendi isim ve soy ismini taşıyan ve başı açık olan bir hanıma bu davetiyeyi verebileceğini ifade etmiştir. Son derece anlamlı bir mesajı içinde barındıran bu tavır yasakçı zihniyeti bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.   

ÖZGÜR-DER'e Destekliyoruz

Çimşit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yine ilköğretim okullarındaki resmi törenlerin zorunlu olmasına karşı bir kampanya başlatan ÖZGÜR-DER hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kapatma isteğiyle soruşturma başlatmıştır. Bu soruşturmanın açılmasının ifade özgürlüğüne büyük darbe indireceğini düşünüyor ve ÖZGÜR-DER'in kapatılmaya çalışılmasının aynı zamanda örgütlenme özgürlüğünün de açık bir ihlali olacağına inanıyoruz. Resmi ideolojinin çocuklarımıza dayatılmasına ve yasakçı, tek tipçi eğitim anlayışına karşı olduğumuzu ifade ediyor, ÖZGÜR-DER'e desteğimizi iletiyoruz." 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]