Başörtüsü Platformu, eylemlerinde 10. yılına girdi

Sakarya’da her cumartesi günü yapılan adalet ve özgürlükler eylemleri 10. yılına girerken, 471. hafta basın açıklamasında “dayanışmanın ve paylaşmanın, adaletin hâkim olduğu bir dünya için mücadeleye devam” mesajı verildi.

10 yıl önce Sakarya Başörtüsü Platformu adıyla başlayan ve bugün Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu çatısı altında yapılan haftalık basın açıklamalarının 471.’sinde, “Önümüzdeki günlerde de “sesimizi değil sözümüzü yükseltmeye”, doğru bildiğimizi söylemeye, yanlışın karşısında durmaya gücümüz yetince devam edeceğiz. Bu; bizim için uzun, ama insanlığın hikâyesinde bir harften ibaret bu yol boyunca, azığımız; Rabb’imizin ve dostlarımızın desteğidir.” denildi. Sakarya Dayanışma Derneği’nden Sacide Uras’ın okuduğu açıklamada, platformun eylemlerini “İlk açıklamamızın üzerinden dokuz yıl geçti. O günler, 28 şubat’ın “1000 yıl süreceğine” inanan eski muktedirlerin, ülkenin dindarları üzerinde baskı, aşağılama ve cezalandırma gayretlerinden henüz vazgeçmediği günlerdi. Platformumuz, o zamanın iktidarı karşısında kendi duruşunu; zulüm bin yıl dahi sürse “direniş” şeklinde ortaya koydu.” şeklinde tarif etti.

Geride kalan 9 yılla ilgili genel bir değerlendirmenin yapıldığı açıklamada “Geçen dokuz yıl sonunda, köprünün altından çok sular aktı. Birçok alanda iktidarlar ve muktedirler değişti. Dünün iktidarına teslim olanlar, bugün kendilerince dâhice buldukları “köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin” siyaseti sonucunda kendilerini iktidar konumuna taşıdılar. Bunu bir “zafer” olarak değerlendirenler, aslında köprüyü geçene kadar nasıl bir kişilik yarılmasına, ne tür bir ahlaki zaafa uğradıklarının ise hâlâ farkına varamadılar... Bu süre boyunca, mazlum konumundaki dindar halkın maddi-manevi desteğini almak için “İslam”ı kullananlar, geldikleri noktada “İslam”dan model olarak anladıklarını da ortaya koymuş oldular… Yaşanan tecrübelerin ardından, dünün mazlumlarının adaleti ikame etmek için değil, maalesef komplekslerini ve dışlanmışlıklarını telafi etmek için iktidara talip olduklarını, bugün daha iyi anlamış bulunmaktayız.” denildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]