Başörtülü sporcu yılın sporcusu seçildi

ULGAYAD\'ın 2012\'nin En Başarılıları Ödül Töreni önceki gün akşam, Ankara\'da Mamak Belediyesi\'ne ait Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi\'nde gerçekleştirildi. 

İstiklal Marşı\'nın okunması ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan gece, semazenlerin gösterisi ile sürdü. Ardından Ankara Seymenleri kısa bir gösteri yaptı. Gecenin sonunda ise Karadeniz folklor ekibi sahne aldı.

ULGAYAD Başkanı Şükrü Demir\'in kısa konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. 2012\'nin en başarılı bakanı ödülüne eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ layık görüldü.

BAŞÖRTÜLÜ SPORCU ONURLANDIRILDI

Gecede 2012\'nin en başarılı Bakan Yardımcısı ödülüne Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, En Başarılı Sporcusu ödüllerine Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp ile Avrupa Geleneksel Wushu Şampiyonası\'nda başörtülü olduğu için puanlaması yapılmayan Zeynep Akyüz\'e verildi.

BAŞÖRTÜLÜ DİYE DİSKALİFİYE EDİLMİŞTİ

Wushu Dünya Şampiyonu sporcu Zeynep Akyüz, geçtiğimiz haftalarda Romanya\'da yapılan Avrupa şampiyonasında, başörtülü olması gerekçe gösterilerek oylanmayarak müsabakalardan diskalifiye edilmişti.

Ödülü Orhan Erdem\'in elinden alan Zeynep Akyüz, "Şu an almış olduğum ödül Avrupa şampiyonluk madalyası ve ödülünden daha kıymetli ve değerlidir. Başörtülü olmamdan dolayı diskalifiye olmam beni moralman yıprattı. Ancak Türkiye\'de başörtüsüne sahip çıkılarak bu ödülü bana layık görmeleri beni çok mutlu etti. Bana bu ödülü layık gören büyüklerime teşekkür ederim" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]