Başkanı Kazan'dan meclis başkanının açıklamalarına tepki

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın katıldığı bir konferansta laiklik ile ilgili sözleri gündeme oturdu.

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR'in düzenlediği "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu konferansta , Meclis Başkanı Kahraman’ın: "Yeni anayasada laiklik olmamalı ve dindar bir anayasa olmalı" şeklinde konuşması, ülke genelinde, özellikle hukukçular tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Kahraman’ın yaptığı bu konuşmanın, öncelikle Anayasal suç olduğunu, kullanılan ifadelerin Türkiye Cumhuriyeti’ni doğrudan ateşe atabilecek nitelik taşıdığını belirtti.

Kaos ortamına davetiye

Başkan Kazan, Kahraman’ın dindar bir anayasa olmalı şeklindeki konuşması için   : “Peki, hangi din? Hangi mezhep? Peki diğer dinler, diğer mezhepler?” diye sordu.

Laikliğin farklı halkların, inançların birlik ve huzur içinde yaşamasının teminatı olduğunu belirten Başkan Kazan, laikliğin Anayasadan kaldırılmasının farklı mezhep ve inançların savaştığı bir kaos ortamına davetiye çıkarmak olduğunu söyledi.

Mesajında Meclis Başkanı Kahraman’ın laiklik karşıtı söylemlerinin böyle ortada kalamayacağını belirten Başkan Kazan: “Sahi bu ülkede Laik Cumhuriyetin Cumhuriyet Savcıları vardı değil mi.....!” diyerek cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]