Başkan Yılmazer'den restoran iskelelerine tepki

Sakarya\'nın Sapanca İlçesi Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, içme suyu havzası olan Sapanca Gölü içerisine restoranların kurduğu iskelelere karşı olduğunu belirterek, “Yetki bende olsa hemen yıkarım.” dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Ak Partili Aydın Yılmazer, kuraklık nedeniyle su seviyesi işletme kodunun da altına düşen Sapanca Gölü\'nün korunmasıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmazer, göl kıyısında bulunan deniz bisikletlerinin bile Sakarya Valiliği\'nin talimatı ile kaldırıldığını ifade ederek, “Gölle tek alakamız aynı ilçede aynı adı kullanmış olmamızdır. Bunun dışında gölle ilgili hiçbir alakamız ve hatta hiçbir yaptırımımız yok.” dedi.

Gölün içine restoran ve çeşitli işletmeler tarafından kurulan iskelelere de karşı olduğunu ancak yetkinin kendisinde olmadığını dile getiren Yılmazer, "Şu anda 2-3 iskele gölün içinde hizmet veriyor. İskeleye Valilik kanalıyla oluşan 5’li bir kurul izin vermiş, İl Özel İdaresi\'ne kira  ödediklerini söylediler. Bunun bizimle bir ilgisi, belediye kasasına giren bir para yok. Yık desinler bir an düşünmem hemen yıkarım. Ben böyle bir şeye zaten para için de izin vermem.” diye konuştu. 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]