Başkan Yılmazer, kentsel dönüşüm hakkında konuştu

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahibi olduğu halde yasal süreç içerisinde konut talebinde bulunmayan vatandaşlar için sosyal konutlar yapılacağını açıkladı.

Sapanca Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Yılmazer, hak sahibi olduğu halde daha önce konut talebinde bulunmayan ancak daha sonra talep eden vatandaşlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışma başlattıklarını söyledi.

Daha önce talepte bulunmayan hak sahipleri için yeni bir fırsat tanınmayacağını belirten Yılmazer, "TOKİ yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde yasal süreç içerisinde konut talebinde bulunmayan ve hesaplanan bedelleri banka hesaplarına yatan hak sahipleri için kendileri için planlanan bölümde tekrar konut sahibi olmalarının mümkün olmadığı cevabını aldım" dedi.

TOKİ’nin olumsuz cevabı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’la görüştüğünü ve bölgede sosyal konut yapılması için söz aldığını ifade eden Yılmazer, şöyle konuştu:

"Proje çerçevesinde yapılacak olan toplam 700 dairenin 111 tanesi hak sahipleri için planlandı. Ancak hak sahiplerinden 53\'ü daire için başvuruda bulunmuş. Şimdi burada daire sahibi olmak için talepte bulunanlar var. Ancak TOKİ kanalı ile bu mümkün değildi.  Bende İslam’a ilettim. Kendisi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu alana 54 sosyal konut için söz aldım ve projeye dahil ettik. Yapılacak olan binaların projesi kapsamında daha sonra bu sayı 64’e yükseldi. Bu konutlarımızda uygun fiyat ile satışa sunulacak. Kaymakamlık kanalı ile belirlenecek uygun hak sahipleri bu dairelerimizden yararlanabilecek. Bu daireler zemin üzeri 3 kat olarak inşa edilecek. Yeni eklenecek konutlarla uygun fiyat ile satışa sunulan konut sayımızda 117’ye yükselmiş oldu."

Yılmazer, ayrıca konut yerine hak ettikleri bedellerle Sapanca’dan arsa alan vatandaşlara imara uygun olmaları koşuluyla ücretsiz proje ve ruhsat desteği vereceklerini açıkladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]